Ünlü bankadan dolar/TL tahmini

Ünlü bankadan dolar/TL tahmini

HSBC tarafından yapılan son açıklamaya göre, şirketin makroekonomik ve finansal analizlerinde önemli bir değişiklik olmadığı bildirildi.

HSBC'nin Döviz Stratejistleri Murat Toprak ve Charlotte Ong, 13 Mayıs'ta yayımladıkları raporda, Dolar/TL için yıl sonu beklentilerini paylaştılar. Rapor, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) en son enflasyon raporu ve piyasa beklenti anketlerine dayanarak güncellendi. HSBC analistleri, ekonomik ve finansal değerlendirmelerinde önemli bir değişiklik olmadığını belirttiler.

HSBC'nin analizine göre, Dolar/TL kuru yıl sonuna kadar yavaş fakat sınırlı bir yükseliş trendi izleyecek ve 36,0 seviyesindeki önceki tahminlerini koruyacaklarını ifade ettiler. Ancak, Türk Lirası'nın reel değerinin stabil kalması halinde, yıl sonunda Dolar/TL kurunun 37 ile 40 bandında olabileceği öngörüldü. Rapor ayrıca, Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde yüksek döviz talebinin yaşandığı, ancak döviz arzı ile talebi arasındaki dengenin iyileşmesiyle piyasanın normalleşme sürecine girdiğini vurguladı. Ayrıca yüksek nominal faiz oranları ve yıl sonuna doğru beklenen pozitif reel faizlerin, önümüzdeki aylarda Türk Lirası'na olan talebi artıracağına dikkat çekildi.

hsbc.jpg

MAKRO TARAFTA VERİ SİNYALİ OLUMLU GELMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye ekonomisindeki son veriler, makroekonomik göstergelerin olumlu bir seyir izlediğini ortaya koyuyor. Enflasyon oranlarının bu ay itibarıyla doruk noktasına ulaşması beklenirken, yılın ikinci yarısında bu oranların düşüşe geçeceği öngörülüyor. Türk Lirası'nın değerini korumasına katkı sağlayan finansal göstergeler sayesinde, dolar karşısında Türk Lirası'nın değer kazanımının önümüzdeki dönemde de istikrarlı bir şekilde devam etmesi beklenmektedir.

Sabit mevduat faiz oranlarının yıl sonuna kadar korunması halinde, enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte Türk Lirası mevduatlarının daha cazip bir yatırım aracı haline gelmesi muhtemel görünüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervlerinde Mart ayı sonrasında gözlemlenen artış ve net yabancı pozisyonunda iyileşme, devam eden sermaye akışlarıyla birlikte döviz rezervlerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak gibi duruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.