Türk ekonomisi pandemi dönemiyle beraber büyük hasarlar aldı. Döviz kuru tarihi rekorlar kırarken, enflasyon çok yüksek rakamlara ulaştı.
Türk ekonomisi pandemi dönemiyle beraber büyük hasarlar aldı. Döviz kuru tarihi rekorlar kırarken, enflasyon çok yüksek rakamlara ulaştı.
Ekonomi yönetiminin genel seçimlerin ardından değişmesiyle birlikte bir takım önlemler ve adımlar atıldı.
Türkiye’nin bu hamleleri uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında yankı bulmuş ve kuruluşlar ardı ardına Türkiye’ye verilen notu güncelledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruşları Türkiye’nin kredi not ile ilgili raporları yayımlamayı sürdürüyor.
Türkiye’nin ekonomisine ilişkin yayımlanan bu raporlar piyasada olumlu veya olumsuz etkiler yaratabiliyor.
Bloomberght haberine göre, abonelerine özel paylaşım yapan dünyaca ünlü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye için “Kredi Görüşü” raporunu paylaştı.
Sadece abonelerle özel paylaşılan raporda, kuruluşun kredi görüşünün, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacağı, kurumsal ve yönetim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcun yansıtıldığı ifadeleri kullanıldı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçtiğimiz cuma günü Türkiye'nin kredi notuna yönelik değerlendirme yapılmadığını açıklamıştı.
Moody's, Türkiye ile ilgili yayımladığı son raporda kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendirmişti.
Kurumun abonelere özel yayımladığı raporunda, Türkiye ekonomisindeki büyümenin yavaşladığına dair veriler paylaşıldı. Buna göre, 2023'te yüzde 4, 2024'te yüzde 2,5, 2025'te yüzde 3 büyümesini beklendiği kaydedildi.
Ortalama enflasyonun ise bu yıl yüzde 53,5, 2024'te yüzde 58,9, 2025'te yüzde 39,1 olacağı belirtiliyor.