Mehmet Şimşek'in istifa haberini kim sızdırdı? İşte krizin perde arkası

Mehmet Şimşek'in istifa haberini kim sızdırdı? İşte krizin perde arkası

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa haberi sonrasında piyasalarda dalgalanmalar yaşandı. Doların 34 TL'ye yükselmesi ise kulislerde büyük yankı uyandırdı. İki ekonomistin öne sürdüğü çarpıcı iddialar dikkat çekti.

Türkiye, Ankara kulislerinde yankı bulan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifasının son anda engellendiği iddiasını konuşuyor. Bu iddia, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanmış olsa da, başkentteki kulisler hala bu gelişmeyi tartışıyor.

HABERİN ARDINDAN DOLAR 34 TL’YE YÜKSELDİ

Haberin ardından Dolar'ın hızla yükselerek 34 TL'ye ulaşması, bu iddiaları daha da güçlendirdi. Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programına katılan ekonomi profesörü Öner Günçavdı, konuyu farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Prof. Dr. Günçavdı, Mehmet Şimşek ile ilgili haberin AKP içinden bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sızdırılmış olabileceğini öne sürdü.

306198.webp

"SIZDIRILDIĞI AÇIK"

Günçavdı, Şimşek'in istifasına ilişkin kulis haberinin tesadüfi olmadığını belirterek, bu haberin sızdırıldığını söyledi. "Bu haberin sızdırıldığı açık. Bu haberi sızdıranın CHP olmadığını biliyoruz, bu durum AKP içinden kaynaklanıyor. Neden böyle bir haber sızdırıldı? Bu başlı başına önemli bir konu" dedi.

Sözlerine devam eden Günçavdı, "Bu durum, AKP içinde Mehmet Şimşek'in politikalarından rahatsız olanların var olduğunu gösteriyor ve Dolar'ın bugün 34 TL'ye çıkması da bu bağlamda şaşırtıcı değil" ifadelerini kullandı.

ner-guncavdi.webp

10 Haber yazarı Erdal Sağlam da benzer bir iddiayı dile getirdi.

Bugünkü yazısında, "Doları ‘Şimşek gidebilir’ dedikodusu mu yükseltiyor? Yabancılar da bu soruyu soruyor" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında, AKP’ye yakın bir yatırımcının büyük miktarda dövize yönelmesi ve ardından “Şimşek gidebilir” söylemiyle piyasalarda bir dalgalanma yaratmış olabileceğini belirtti.

Sağlam, "Bu durumun kesin olduğunu söylemek mümkün değil, ancak AKP’de Şimşek’in rahatsızlığının duyulup piyasalara sızma ihtimali oldukça yüksek" diye ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.