Mehmet Şimşek'ten çarpıcı çıkış: 2025 2024'ten daha iyi olacak

Mehmet Şimşek'ten çarpıcı çıkış: 2025 2024'ten daha iyi olacak

Mehmet Şimşek'ten 2025'in 2024'ten daha iyi olacağını ifade ederek, enflasyonun tek haneli rakamlara indirmeyi yineledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde iş dünyasıyla bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, 2025 yılının 2024’ten daha iyi olacağını ifade etti.

Enflasyonu düşürme ve bütçede disiplin sağlama çabalarının olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirten Şimşek, “Birçok sorunu yönetilebilir düzeye çektik” dedi.

Orta Vadeli Programın hedeflerinin sürdürülebilir yüksek büyüme, adil gelir dağılımı ve kalıcı refah artışı olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesinin ülke büyümesini artıracağını söyledi. Mali disiplinin önemine dikkat çeken Şimşek, kamuda disiplin sağlanması gerektiğini belirtti.

aa-20240927-35756454-35756432-cin-halk-cumhuriyetinin-kurulusunun-75-yili-dolayisiyla-ankarada-resepsiyon-duzenlendi.jpgBakan, bu yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 40-42 civarında olacağını, 2025 hedeflerinin ise yüzde 20'nin altında olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin cari açığının ciddi oranda azaldığını ve rezervlerde iyileşme sağlandığını kaydeden Şimşek, net rezervlerin 95 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Ayrıca, Türkiye'nin finansmana erişiminde yaşanan zorlukların geçici olduğunu ve program sayesinde bu zorlukların aşılacağını ifade eden Şimşek, yapay zeka gibi yeni teknolojilere de yatırım yapılacağını açıkladı.

Şimşek, “Hayat pahalılığı ve enflasyon önemli sorunlar. Enflasyonu kalıcı şekilde indirerek kalkınmayı sağlayacağız” dedi. Bakan, uygulanan programın sonuç vermeye başladığını ve bu sürecin devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.