Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı. "Süreç başladı"

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı. "Süreç başladı"

TÜİK enflasyon verilerini açıklamasının ardından gözler yapılacak olan emekli ve memur zammına çevrilmiş durumda. Bakan Şimşek'ten enflasyona ilişkin kritik mesaj geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi alanlarda elde edilen başarıların dezenflasyon sürecinde de belirgin şekilde görüleceğini vurguladı.

Haziran ayı enflasyon verilerine göre, bir önceki aya göre enflasyon yüzde 1.6, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24.7, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 71.6 olarak ölçüldü.

Bakan Şimşek, bu verilere ilişkin şunları ifade etti:

"Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değeri, hedeflediğimiz yıl sonu enflasyon hedefi ile uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor."

Bakan Şimşek, ekonomik programlarının ana hedeflerinden biri olan fiyat istikrarına ulaşana kadar kararlılıkla uygulanacağını belirterek, "Bu süreçte kalıcı refah artışını sağlamak için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

ekran-goruntusu-2024-07-03-102606.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.