Merkez Bankası’ndan flaş karar! Sadece 3 yıl geçerli olacak

Merkez Bankası’ndan flaş karar! Sadece 3 yıl geçerli olacak

Merkez Bankası o anlaşma için imzaları attı. 3 yıl boyunca devam edecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uluslararası finansal iş birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım attı. TCMB, Güney Kore Merkez Bankası ile Türk lirası-Kore wonu arasında ikili para takası (swap) anlaşmasını yeniledi.

Bu yeni anlaşma, iki ülkenin merkez bankaları arasında finansal istikrarı artırma ve ticaret hacmini genişletme amacını taşıdığı kaydedildi.

16670865-728xauto.webp

TCMB’den yapılan açıklamaya göre, swap anlaşması TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee tarafından imzalandı. Anlaşmanın detaylarına göre, iki merkez bankası arasında yapılacak para takası işlemleri, güncel döviz kurlarına göre azami 56 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde olacak şekilde düzenlendi.

thumbs-b-c-5d84315054af556a847975b2f16bc355.jpg

3 YIL GEÇERLİ OLACAK

Yeni anlaşmanın geçerlilik süresi bugünden itibaren üç yıl olarak belirlendi. Taraflar, anlaşmanın süresinin karşılıklı uzlaşıyla uzatılabileceğini belirtti. Swap anlaşması, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yolu ile ikili ticaretin ve mali iş birliğinin teşvik edilmesini amaçlıyor.

TCMB ve Kore Merkez Bankası, bu anlaşmanın iki merkez bankası arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğini ve ekonomik ilişkileri derinleştireceğini öngörüyor. Anlaşmanın, iki ülke arasındaki finansal ve ticari ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.