Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı tarih sızdı: Dünyaca ünlü banka açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı tarih sızdı: Dünyaca ünlü banka açıkladı

Dünyaca ünlü yatırım bankası JPMorgan, Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indirimi yapacağını açıkladı.

JPMorgan Kıdemli Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indiriminin başlayacağı tarihi açıkladı.

113.jpg

Bağrıaçık, resmi yönlendirmelere rağmen dezenflasyon süreciyle birlikte faiz indirimlerinin Ekim ayında başlayacağını öngördü.

Bağrıaçık, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, enflasyonun düştüğüne dair sinyaller almasıyla Ekim veya Kasım aylarında faiz indirimlerine başlamasını bekliyoruz," değerlendirmesini yaptı. Ayrıca, hükümetin son bir yıldır uyguladığı yeni ekonomik programın piyasalarda önemli bir etki yarattığını ve Türkiye'nin geçen yıl rezervlerini son beş yıldan daha fazla güçlendirdiğini belirtti.

Uzman, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırmasının ardından, bütçe açığındaki iyileşme ve borç/GSYH oranının görece düşük olması nedeniyle kredi notunun 12 ay içinde daha fazla artacağını düşündüğünü ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükselterek, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak teyit etmişti.

Bağrıaçık ayrıca, Türkiye’de birleşme ve satın almaların 2025’ten itibaren artmasını beklediğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.