Damacana su alanlar dikkat! Yeni düzenleme getirildi

Damacana su alanlar dikkat! Yeni düzenleme getirildi

Suyu damacana ile alanları yakından ilgilendiren gelişme yaşandı. Bundan sonra rekabet ortamı korunacak.

Rekabet Kurulu, 10 Ağustos 2023 tarihinde, ambalajlı su sektöründeki üretici ve tedarikçilerin fiyatları ortaklaşa belirledikleri iddialarını değerlendirmek üzere bir ön araştırma başlattı. Bu süreç, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesine dayanıyordu. 21 Eylül 2023'te, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

damacana-suda-tavan-fiyat-var-uygulayan-yok-9ns.jpg

Ancak, aynı tarihte alınan başka bir kararla, sektördeki bazı firmaların bayilere sipariş sırasında yeniden satış fiyatlarını belirleme yetkisi verdiği tespit edildi. Bu durumun rekabet üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesiyle ek bir çalışma yapılmasına karar verildi.

i.webp

Yapılan bu ek çalışma kapsamında, ambalajlı su üretici ve tedarikçileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, mobil uygulamalar, çevrim içi satış platformları ve çağrı hatları üzerinden yapılan satışlarda bayilerin ürün teslimatını bağımsız olarak yapabilmeleri ve kendi satış fiyatlarını serbestçe belirleyebilmeleri için sistemlerin yeniden yapılandırılması gerektiği sonucuna varıldı. Üretici ve tedarikçiler, gerekli düzenlemeleri yaparak rekabeti destekleyici önlemleri almaya başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.