Mersin çamur deryasına döndü

Mersin çamur deryasına döndü

Mersin'de Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taşınımı etkisini iyice hissettiriyor.

Meteorolojinin uyardığı Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taşınımı dün akşamdan itibaren Mersin'de etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan toz bulutu kenti tamamen kapladı. Toros dağları ile Akdeniz'in de tozdan görünmez duruma geldiği şehirde bazı vatandaşlar maske ile tedbir aldı.

Toz bulutunun etkili olduğu Erdemli ilçesinde de gece kısa süreli yağan yağmur, araçların üzerinin çamur lekesiyle kaplanmasına neden oldu.

YAĞMUR TOZU ÇAMURA DÖNÜŞTÜRDÜ

Beklenen toz taşınımının etkili olduğunu, kısa süreli bir yağmurun da yağdığını belirten lokanta işletmecisi Servet Cırık, masaların ve araçların çamurla kaplandığını söyledi.

"YÜZÜMÜ YIKASAM DA GÖZÜMÜ AÇAMIYORUM"

Toz nedeniyle gözlerini açamadığını ifade eden Recep Gül, "Afrika'dan gelen toz yüzümüzü, gözümüzü, ağzımızı dolduruyor. Şimdi yüzümü yıkayacağım, 2 dakika sonra tekrar gözümü açamayacağım. Afrika'dan gelen toza hiç kimse bir şey yapamaz, tabiatın verdiği bir şeydir. Sabah arabamı yıkadım, 5 dakika sonra tekrar çamur yağmış, zaten insan yüzünde hissediyor. En güzeli bu havada maske kullanmak" diye konuştu.

Yetkililer toz taşınımının önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirterek vatandaşlara maske kullanmaları ve dışarı çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

aw201945-07.jpg

aw201945-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.