Narin Güran’ın dişlerine ne oldu? Türkiye yürek sızlatan detayı konuşuyor

Narin Güran’ın dişlerine ne oldu? Türkiye yürek sızlatan detayı konuşuyor

Narin cinayetinde yürek sızlatan bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

21 Ağustos’ta Diyarbakır Tavşantepe köyünde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bir derede çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Narin’in ölüm nedeni ve katili hala bulunamazken, ağabey Enes Güran'ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Anne ve abiden alınan diş örnekleri incelendi ancak Narin'in otopsisinde dişlerinin yerinde olmadığı tespit edilmişti. Narin cinayetinde yürek sızlatan bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Bu kadar kısa zamanda dişlerin deforme olması normal değil diyen Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Sütcü, Narin cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sütcü, çenenin deforme olmasının nedenini ölüm öncesi alınan darbe ihtimaline dikkat çekti.

“ÖLÜM ÖNCESİ YA DA SONRASI DARBE ALMIŞ OLABİLİR”

Dişlerin deforme olması ile ilgili konuşan Sütcü, "Bu durum bize çenenin deforme olabileceğini bir travma yaşadığını düşündürebilir. Ölüm öncesi ya da sonrası bir darbe almış olabilir. Daha önce iki ay suda kalan bir kadının otopsisine katıldığımda tüm dişlerinin ağzında olduğunu tespit etmiştim" dedi.

“ANA DİŞLERİN DÜŞMESİ NORMAL DEĞİL”

8 yaşında bir çocuğun ön kesici dişlerinin, 6 yaşında birinci büyük azı dişleri ve süt dişlerinin çıktığı belirtilirken Sütcü, "Süt dişleri düşme zamanı geldiyse ya da sallanıyorsa dökülmesi normal, birisi onu taşırken düşmüş olabilir. Ama köpek ve azı gibi ana dişlerinin düşmesi normal değil” diye konuştu.

"DİŞİN KALIBINI ALMA ŞANSINIZ YOK"

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, "Dişler kaybolmuş demiyoruz ağızda var ama ağız yapısı itibariyle dişlerin kalıbını alma şansınız yok. Dökülen dişler de var tabi ki. 15 gün bir bataklığın içinde 45 derece sıcaklıkta kalan bir cesetten bahsediyoruz" açıklamasında bulundu.

Ağız yapısına dair çekilmiş bir röntgene e- nabızdan ulaşıldı. Bunun dışında ağız şekil yapısını deforme olmuş bir cesetten alamazsınız diyen Eren, “Ceset çürümeye başladı mı ağızdaki dişler dökülür. Deforme olmuş bir ağızdan kalıp gibi örnek alma şansınız yok. Dişler incelemeye gitti elbette tüm dişler sökülmüş gibi algı oluşturuluyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.