Mersin'de sazan sarmalı operasyonu

Mersin'de sazan sarmalı operasyonu

Mersin'de, sazan sarmalı, cinsel şantaj dolandırıcılığı ve kapora dolandırıcılığı yöntemleriyle 12 kişinin toplamda 1 milyon 384 bin lirasını dolandıran 5 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Mersin’deki ekipler, Yenişehir ilçesinde ikamet eden B.G.'nin suç ortaklarıyla birlikte dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğu yönünde istihbarat aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonuyla operasyon başlatan ekipler, belirlenen adrese baskın düzenledi. Operasyon sonucunda B.G. ile V.G.A., C.Ö., R.H. ve T.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan detaylı aramalarda, 14 bin lira nakit para, banka kartları ve suç işlemekte kullanılan dijital materyaller ele geçirildi. B.G.'nin bilişim yoluyla dolandırıcılık suçlamalarıyla arandığı ve çok sayıda suç kaydına sahip olduğu ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen cep telefonlarının incelenmesi sonucunda, sazan sarmalı, cinsel şantaj dolandırıcılığı ve kapora dolandırıcılığı gibi yöntemlerle 12 kişinin toplamda 1 milyon 384 bin 500 lira dolandırıldığı tespit edildi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.