Mert Başaran: Buna yatıran çok para kazanacak

Mert Başaran: Buna yatıran çok para kazanacak

Ünlü ekonomist Mert Başaran, kısa vadede çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak uzman isimlerin görüşleri de takip ediliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, 1 Milyon TL ile yatırım yapacak yatırımcıya kısa vadede çok kazandıracak yatırım tüyosunu açıkladı.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarması sonrasında mevduat oranlarında da ciddi artış gözlemlendi. Bu noktada 3 aylık periyotta durgunluğunu koruyan dolar tarafında yatırım yapanlar, TL mevduatlarına yönelim gerçekleştirdi.

para-3.jpg

BAŞARAN: ÇOK KAZANDIRACAK

Kısa vadede kazanç anlamında dikkat çeken mevduatlar yatırımcıyı cezbediyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, elinde 1 Milyon TL ile yatırım yapmak isteyen yatırımcılara çok büyük kazandıracak tüyoyu verdi. Başaran, “1 Milyon TL ile en akıllıca yapılacak yatırım faiz yüksek olduğu için mevduattır. Çünkü borsa, altın ve gümüş çok hızlı arttı. Yüzde ile 50 mevduatta kalıp diğer yarısı altın, hisse gibi yatırımları yapabilirsiniz” dedi.

mevduat-faizi-20-yilin-zirvesine-cikti-m1iu.jpg

MEVDUAT FAİZİ NEDİR?

Mevduat faizi, gerçek ve tüzel kişilerin birikimlerini bankadaki vadeli hesaplarına belirli bir süre için yatırmaları sonucunda elde ettikleri getiri miktarı olarak karşımıza çıkıyor. Mevduat faizleri Türkiye’de büyük artış gösterirken ana sebebin faiz artırımı olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.