Mert Başaran: Bunu yapan zengin oldu

Mert Başaran: Bunu yapan zengin oldu

Mert Başaran, küçük yatırımcıya altın değerinde yatırım tüyosunu açıkladı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, ‘Utanmıyorum! Sende Utanma! İsrafa Dur De!’ başlıklı videosu ile yatırımcılara altın değerinde tavsiyede bulundu.

Ekonomik anlamda geçim sorunu ülkenin en derin sorunu olurken, bu ortamda gereksiz yere israflar ise ekonomik anlamda sıkıntılar oluşturabiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcı vatandaşlara tasarruf ve israf çağrısında bulundu.

dolar-tl-2-001.jpg

BAŞARAN: KENDİNİZİ MAHVEDİYORSUNUZ

Mert Başaran, ‘Utanmıyorum! Sende Utanma! İsrafa Dur De!’ başlıklı videosunda çarpıcı açıklamalara imza attı. Başaran, “Ben çok zengin bir sürü insanla çalışıyorum, yani böyle insanlar gereksiz yere atmıyorlar ki, bu cimrilik değil. İsrafa karşılar. Bizde orta sınıfta var. Bir tanesi mendili yarıya bölüyor, yarısını koyuyor köşeye, ziyan olmasın diyor. Bundan 10 tane de alabilirsiniz, 100 tane de alabilirsiniz. Bu hem ekonominizi mahvediyor, hem cari açığınızı mahvediyor, hem ülkenin ekonomisini mahvediyor, hem de kendi ekonominizi mahvediyor” dedi.

65410419a468601a8c509789.jpg

TASARRUF NEDİR?

Tasarruf, gelecekteki ihtiyaçlar için harcamalarınızı ertelemek ve parayı biriktirmek anlamına gelir. Bu, paranızı bankaya koymak, yatırım araçlarına yatırım yapmak veya sadece evde saklamak gibi farklı yollarla yapılabilir. Tasarruf yapmak, finansal güvenliğinizi artırır, istediğiniz şeyleri satın almanıza, beklenmedik olaylara karşı hazırlıklı olmanıza ve geleceğinizi planlamanıza yardımcı olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.