Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘alın’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan milyarder olacak’

Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘alın’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan milyarder olacak’

Mert Başaran, küçük yatırımcılara hisse uyarısında bulunarak, bir ayda çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarına yönelir. Bu yatırım ile bazen kazanç sağlansa da bazen de kaybettirebiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, küçük yatırımcılara hisse uyarısında bulunarak, bir ayda çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından piyasada olumlu tablo göze çarpmaya başladı. Faizin yüzde 50’yi bulmasından beri dolar 32,2 seviyesinde saymaya devam ediyor. Gram altın ise yükselişine devam ediyor. Son olarak 2 bin 502 TL seviyesinde seyrediyor.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

HİSSE SENEDİ ZARAR ETTİRDİ

Mevduat Faizleri ise yüzde 60 seviyelerine kadar gelerek rekor kırdı. TL’deki bu yükseliş ise hisse senetlerine yaramadı. Bazı hisse senetlerinde kayıplar göze çarptı. Bu noktada hisse senedinde zarar eden küçük yatırımcıya ünlü ekonomist Mert Başaran uyarıda bulundu.

BAŞARAN: YÜZDE 15 KAZANDIRDI

Başaran, “Küçük yatırımcı kesinlikle hisse senedi almasın, hisse senedi fonu alsın diyorum. Bugün eğer BİST 30 fonu aldıysanız şu anda son bir ayda yüzde 15 kazanmıştınız. Eğer hisse senedi olarak aldıysanız kuvvetle muhtemel bunları yakalayamadı” dedi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

HİSSE SENEDİ VE FON ARASINDAKİ FARK

Hisse senedi ve fon arasındaki temel fark, hisse senedinin tek bir şirkete ait bir mülkiyet hissesi olması ve dolayısıyla o şirketin performansına bağlı olarak değerinin değişmesi olarak karşımıza çıkıyor. Fon ise birçok farklı varlık sınıfına yatırım yapılabilen kolektif bir yatırım aracı ve genellikle bir portföy yöneticisi tarafından yöneltiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.