Mert Başaran: Sakın bunu yapmayın! Paranız sıfırlanır

Mert Başaran: Sakın bunu yapmayın! Paranız sıfırlanır

Mert Başaran, işaret ederek ‘sakın yapmayın’ uyarısında bulundu.

Bankalar tarafından müşterilere verilen ve belirli bir limit dahilinde harcama yapabilme imkanı sunan Kredi kartına ilgi azalmaya başladı. Faizlerdeki yüksek oran bunun en temel sebebi olduğu ise belirtiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, kredi kartı kullanımına ilişkin ‘sakın yapmayın’ diyerek uyardı.

FAİZLER REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından kredi kartı faiz oranlarında ciddi artış kaydedildi. Yüzde 4,55’e kadar dayan kredi kartı faizleri sonrası karta olan ilgide de azalmalar başladı.

kredi-karti.jpg

BAŞARAN: AMACI TÜKETİMİNİZİ ARTIRMAK

Pek çok vatandaş elindeki kredi kartlarını iptal ettirirken bazıları da limit düşürmeye başladı. Ancak kredi kartından alışveriş yapmaya devam eden kişilerde bulunuyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, kredi kartı faizlerini işaret ederek gerçeği açıkladı. Başaran, “kredi kartı, sizin tüketiminizi siz ayakta uyurken fark etmez. Ruhunuz duymazken artırmak üzere kurulmuş bir sistem üründür. Bunun yerine o paraya dokunmanız gerekiyor. Harcadığınız da canınız acımalı ve harcamaktan vazgeçmelisiniz” dedi.

Başaran, kredi kartının 5 ila 4 değil, bir tane olmasının gerekliliğinin altını çizerken, onunda limitinin çok düşük olmasının gerektiğini belirtti. Başaran, “Kredi kartının amacı sizin tüketiminizi artırmaktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.