Mert Başaran: Sakın satmayın yıl sonu rekor kıracak

Mert Başaran: Sakın satmayın yıl sonu rekor kıracak

Yatırım Uzmanı Mert Başaran, yıl sonunda doların ulaşacağı seviyeye ilişkin tahmin ve değerlendirmelerde bulundu.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran, katıldığı özel bir televizyon programında dolara ilişkin çarpıcı tahmin ve değerlendirmelerde bulundu.

sadsafsaf.jpg

Başaran, çeşitli kurumların yıl sonu dolar tahminlerine ilişkin yaptığı değerlendirmelerinin ardından kendi yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı.

Doların şu an ki seviyelerde kalmasının sağlıklı olmadığının altını çizen Başaran "Yani yıl sonu dolar tahminimiz, evet bak, 37 diyen var, 36 diyen var, iyimser 32 diyen var, yani benim tahminim ben tahmin etmek istemiyorum. Çünkü tahmini ben bilemem, faiz politikası belirler. Faizi çok düşürürse Mehmet Şimşek, dolar 50 lira da olur. Çok aynı tutarsa böyle de kalır. Ama böyle kalması sağlıklı değil. Sadece o kadar söyleyeyim." dedi.

BAŞARAN DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Başaran, yıl sonu doların ulaşacağı seviyeye ilişkin tahmini açıklayarak "Yani bunun yıl sonuna doğru 40-41-42'yi görmesi ülke için daha iyi. Böyle kalırsa, bu kurla kalırsa, daha önce de söylemiştim turizmci de iş yapamaz, restoranlar da iş yapamaz, evler de satılamaz, fabrikalar da kapanır. Kuru böyle tutmak, sadece yurtdışında parası olup Türkiye'ye yüksek faizle para getiren bankerlerin işine yarar, para sahiplerinin işine yarar. Kurun bu kadar düşük tutulması iyi bir şey değildir. Dolayısıyla da ben bu kadar iyimser olmasını doğru bulmuyorum bu rakamların. 38 bir derece daha iyi. Ne kadar yukarı, 41-42'ye yakın olması en gerçekçi rakam. Olması gereken diyeyim." ifadelerini kullandı.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran, doların şu an bulunduğu seviyede tutulmasının ekonomin altına dinami döşemek olduğunu açıkladı. Başaran, kurun istenirse tutulacağını belirterek "Onun altındakiler olur mu? Olur yani burada insanların anlamadığı ve bilmediği konu o yani. Kuru istersen 37'de de tutarsın. Yani kuru, faizi şuan yüzde 50'de 2 yıl tut. Kuru 2 yıl boyunca 33'te de tutarsın yani. Ama ekonominin altına dinamit döşersin." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.