Messi yine fırtına estirdi! Futbol tarihinden bunu yapan tek futbolcu oldu

Messi yine fırtına estirdi! Futbol tarihinden bunu yapan tek futbolcu oldu

Copa Amerika’da heyecan tam gaz devam ederken, dünyanın en başarılı futbolcusu olan Leonel Messi bir kez daha tarihe geçti.

Copa Amerika yarı finali kapsamında bu gece saat 03.00’te Arjantin ile Kanada bir üst tura çıkabilmek için kıran kırana bir mücadeleye çıktı.

ABD’nin Metlife Stadı’nda oynanan nefes kesen müsabakadan Arjantin, Julian Alvarez ve Lionel Messi’nin ağları havalandırmaları sonucunda 2-0 kazanarak adını finale yazdırmayı başardı.

Picture background

Lionel Messi, 51. dakikada attığı golle, 109’uncu gole ulaşarak Ali Daei ile arasındaki eşitliği bozdu ve uluslararası erkek golcüler listesinde ikinci sıraya yükseldi. Uluslararası erkek golcüler listesinde Cristiano Ronaldo 130 gol ile zirvede yer alıyor.

Lionel Messi, üst üste üçüncü kez büyük bir turnuvada finale çıkmayı başardı. Bununla birlikte Lionel Messi, tarihte milli takımla 7 final oynayan ilk futbolcu olarak tarihe geçecek.

Picture background

FİNAL 15 TEMMUZ'DA

Arjantin, 16. Copa Amerika şampiyonluğu için finalde 11 Temmuz Perşembe gecesi Türkiye saati ile gece saat 03.00'da Uruguay ile Kolombiya yarı final mücadelesinin galibiyle oynayacak. Final maçı ise 15 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.