Meteoroloji'den 10 ile alarm. Şakır şakır yağacak

Meteoroloji'den 10 ile alarm. Şakır şakır yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarıda bulundu.

Sıcak hava koşullarının etkisiyle oluşan bu yağışların, özellikle Batı Karadeniz bölgesindeki 10 ilde etkili olması bekleniyor.

UYGUN GİYİN VE ÖNLEMLERİNİ AL

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Bolu, Karabük, Samsun ve Sinop illerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve kısa sürede etkili olması öngörülüyor. Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde de benzer hava koşulları bekleniyor.

KUZEYBATI BÖLGELERİNDE RİSK

Özellikle Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu kuvvetli yağışların sel ve su baskınlarına yol açabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yetkililer, araçlarını güvenli yerlere park etmeleri, açık alanlardan uzak durmaları ve su birikintilerine girmemeleri konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti. Tarım alanlarında da olumsuz etkiler yaşanabileceği için çiftçilerin önlemlerini alması önem arz ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.