Otobüs terminalinde büyük eylem! Yazıhaneler tek tek kapatıldı

Otobüs terminalinde büyük eylem! Yazıhaneler tek tek kapatıldı

Büyükşehir terminalinde başlayan eylem nedeniyle terminal esnafı yazıhanelerin kapatma kararı aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye ilçesindeki Büyükşehir Terminali'nde eksik kalan yazıhanelerle ilgili olarak yeni bir adım attı. 2022 yılında yapılan meclis toplantısında, mevcut 21 yazıhaneden sadece 19'unun aktif olması nedeniyle 2 yeni yazıhane yapılması kararı alınmıştı.

Ancak, geçen süre zarfında bu yazıhaneler için herhangi bir işlem başlatılmamıştı. Yazıhane inşaatı sırasında, terminaldeki mevcut yazıhane ve iş yeri sahipleri, yazıhanelerin eklenmesine karşı eyleme geçme kararı aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, terminal işletmecilerinin ilave yazıhanelere tepki göstererek seferleri durdurma eylemi başlatması üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, 2022'de alınan meclis kararının geçerliliği ve iptal edilmediği vurgulandı.

sakaryadan-sehirlerarasi-otobus-terminali-aciklamasi.webp

Belediye, iki yazıhanenin yapılması için harekete geçildiğini belirtirken, terminal esnafının eyleme geçmesi nedeniyle otobüs seferlerinin durdurulmasının veya terminalin yolculara kapatılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

TERMİNAL ESNAFI KEPENK İNDİRDİ

Belediyenin vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayacağını ve gerektiğinde yeniden ihale yoluna başvurabileceğini bildiren açıklamada, bilet alan yolcuların ilgili acentelerle iletişime geçmeleri gerektiği hatırlatıldı. Belediye, hem esnafın korunmasını hem de vatandaşlara daha iyi hizmet sunulmasını sağlama amacıyla çalıştığını belirtti.

b-119-545.jpg

Terminaldeki esnaf adına açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Terminali Esnafları ve Otobüs İşletmecileri Derneği İkinci Başkanı İbrahim Derman, yeni yazıhanelerin ekmeklerinin bölünmesi anlamına geleceğini belirterek, "Bu girişime karşılık olarak tüm esnaf iş yerlerini kapatarak anahtarlarını belediyeye iade etme kararı almıştır" dedi.

Öte yandan, terminaldeki yazıhane inşaatı polis gözetiminde devam ederken, bazı firmaların eyleme katılmadığı gözlemlendi.

sdadasdadasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.