Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı! O illere çok kuvvetli geliyor.

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı! O illere çok kuvvetli geliyor.

Kurban Bayramı'nın son günü meteorolojiden o iller için sağanak yağış uyarısı gelirken, diğer iller için 'Aşırı sıcak' uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramın son gününde bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın hakim olacağı öngörülüyor.

Doğu Karadeniz Kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur ve Isparta'nın kuzey ve batı kesimleri ile Afyonkarahisar'ın güney ve Van'ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı olabileceği ifade ediliyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, Marmara'nın güneyi ve Ege'nin kuzey kesimlerinde ise yer yer kuvvetli rüzgarların (40-60 km/sa) etkili olabileceği belirtiliyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU ÖZETLE ŞÖYLE:

  • Marmara Bölgesi: Az bulutlu.
  • Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar'ın güneyinde kısa süreli yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu, iç kesimlerde parçalı bulutlu, öğleden sonra Burdur ile Isparta'nın batı ve kuzey kesimlerinde kısa süreli yerel gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.
  • İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu, kuzey ve doğusunda yer yer parçalı bulutlu.
  • Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu.
  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanaklar bekleniyor.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerde yer yer çok bulutlu, özellikle Kars, Ardahan, Erzurum'un kuzeyi ile Van'ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, güney kesimlerde yer yer toz taşınımı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.