Meteorolojiden sıcak hava uyarısı! Gün ve saat verildi 'Kavrulacağız'

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı! Gün ve saat verildi 'Kavrulacağız'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk havaların ve sağanak yağışların yakın bir zamanda ülkeyi terk edeceğini belirterek ''Bu tarihte sıcaklıklar yükselecek'' diyerek net tarih verdi.

Sonunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi.

29 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan hava durumu haritasına göre, bazı bölgelerde sağanak yağışlar devam etse de, cuma gününden itibaren sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor. Ancak yaşlı vatandaşlar ve çocuklar için öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün analizlerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve güneyi, Batı Karadeniz'in doğusu ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde lokal olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güney yönlerinden hafif esmesi beklenirken, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda zaman zaman orta kuvvette, bazı bölgelerde ise kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün akşam saatlerinde (Salı) Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar eseceği öngörüldüğünden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey kesimlerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu ve güney kesimlerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Picture background

DENİZLERDE HAVA NASIL OLACAK?
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimlerinde rüzgarın etkisiyle dalgaların yüksekliği artabilir.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'de rüzgarın etkisiyle dalgaların yüksekliği artabilir.

VAN GÖLÜ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Güneydoğudan esen rüzgarın etkisiyle dalgaların yüksekliği artabilir.

dsgfasg.jpg

SICAK HAVALARDAN NASIL KORUNULUR?

  • Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.
  • Dışarıda çalışması gerekenler, mümkün olduğunca güneşin altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya ve sık sık tuz içeren sıvı gıdalar tüketmeye özen göstermelidir.
  • Dışarıda bulunulduğunda, açık renkli, hafif, bol ve sık dokunmuş kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikli şapkalar giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlükleri kullanılmalıdır.
  • Güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde (10.00-16.00) denize girilmemeli ve güneşlenilmemelidir.
  • Bu saatlerin dışında denize girmek isteyenler, en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanmalı, şapka ve gözlük gibi koruyucu önlemler almalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemelidir.
  • Kapalı alanlar iyi havalandırılmalı, güneş gören pencereler perde veya güneşliklerle gölgelendirilmelidir.
  • Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bu mümkün olmadığında ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.