Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Binlerce personel alınacak 'Detaylar belli oldu'

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Binlerce personel alınacak 'Detaylar belli oldu'

Kara Kuvvetler Komutanlığına alınacak personel sayısı belli oldu. Başvurular alınmaya başladı.

Milli Savunma Bakanlığı binlerce kişinin beklediği haberi duyurdu. Bakanlık X hesabından Kara Kuvvetleri Komutanlığına 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağını ilan etti. Erbaş alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı X hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 Yılı (2024/2 Dönem) 25 Bin Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzunu yayımladı.

milli-savunma-bakanligi-msb-1477861.jpg

Alınacak olan 25 bin personel için bazı detayları paylaşıldı. Buna göre, “Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul mezunu olmak, uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu olmak” şartı paylaşıldı.

Dün başlayan başvuruların son başvuru tarihi ise 30 Haziran 2024 olarak belirtildi. Öte yandan karşılaşabilecek sorunlarla ilgili olarak Personel Temin Daire Başkanlığı ile irtibata geçilebileceği aktarıldı.

DETAYLAR BELLİ OLDU

2024 yılında yapılacak olan uzman erbaş temin faaliyetleri, Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen kontenjan dahilinde yapılacak. Böylece bakanlık tarafından Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, Bakım, İkmal, Mühimmat, Sıhhiye ve Veteriner sınıfları için icra edileceği kaydedildi.

Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte alınacak. Ayrıca internet üzerinden başvuruda istenilen bilgilerin doldurulması suretiyle alım işlemleri yapılacak.

kara-kuvvetleri-komutanligi-msb-1684888.jpg

Asıl başvurular ise, Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen ve istenilen belgelerin hazırlanarak seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile

Konuya ilişkin detaylı bilgilere https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

asdadasdasdfdfd.jpg

gpigw6mwwaa6ui.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.