Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği o tablo: Maaşı hesaplamaları yapıldı!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği o tablo: Maaşı hesaplamaları yapıldı!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurların alacağı yeni zam oranları da belli olmaya başladı. Refah payı eklenmeden yapılan yeni hesaplamada Merkez Bankası’nın açıkladığı yüzde 68,02 yılsonu enflasyon rakamı baz alındı.

Milyonlarca memur ve emekli vatandaş yılbaşında alacakları zamı heyecanla bekliyor. Hem memur, hem de emeklilerin zam oranlarında enflasyon büyük bir önem taşıyor. Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 68,02 olarak güncellemesiyle birlikte memur ve emeklilerin yeni yılda alacağı zamlı maaşlar refah payı eklenmeden hesaplandı.

TÜİK EKİM AYI ENFLASYON VERİSİNİ AÇIKLAMIŞTI
TÜİK tarafından en son Ekim ayının enflasyon verileri açıklanmıştı. TÜİK, Ekim ayı enflasyon verilerine göre, geride bıraktığımız ay enflasyon yüzde 3,54 artmıştı. Yine TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 85,51 olarak kayıtlara geçmişti. Bu doğrultuda yılın ikinci yarısına ait 4 aylık enflasyon yüzde 10,84 olarak kaydedildi.

MERKEZ’İN YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİNİ YÜKSELDİ
Merkez Bankası’nın Kasım ayı piyasa beklentileri anketi geride bıraktığımız günlerde yayımlanmıştı. Bu kapsamda Merkez’in yılsonu enflasyon beklentisi güncellendi ve yüzde 67,78’den yüzde 68,06’ya yükseldi. Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon beklentisini güncellemesinin ardından memur ve emeklinin yılbaşında alacağı zam oranı da netleşmeye başladı. Emekli ve memurun yılbaşında alacağı zamda enflasyon rakamlarına refah payı eklenmesi de öngörülüyor. Şimdilik zamlarla ilgili tahminler gelse de kesin rakam Aralık ayı enflasyonundan sonra belli olacak ve net olarak Ocak ayında açıklanacak.

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon beklentisindeki güncellemenin ardından refah payı eklenmeden memur ve emekli maaşlarında hesaplama yapıldı. Enflasyonun belirtildiği gibi yüzde 68,08 oranında gerçekleşmesi halinde en düşük memur ve emekli maaşları aşağıda belirtilen şekilde olacak.
– Esnaf emeklisi-4.955 TL
– Emekli Sandığı-7.242 TL
– 2000 öncesi SSK emeklisi-5.533 TL
– En düşük memur maaşı-10.849 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.