Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu savundu

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu savundu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinden çekildiği fotoğraf hakkında konuştu. İnce bilir kişiye sorduğunu, seccadeye basmanın günah olmadığını söyledi.

Haber: Arif Aydın Kaplan/KAMU SON HABER

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun iftar buluşmasında Milli Görüşçü ve Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu ile bir araya geldi. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici ve Akif Hamzaçebi''nin eşlik ettiği iftar programında vatandaşların Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf sosyal medya olay oldu. Fotoğrafta yere serili bir seccade olduğu ve Kılıçdaroğlu''nun seccadeye bastığı görüldü.

Sosyal medyada olay olan fotoğrafa tepki gelmeye başlayınca önce CHP yönetimi, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajda kendisinin üzgün olduğunu ve fark etmediğini dile getirdi. Konuyla ilgili özür dileyen Kılıçdaroğlu''nun paylaştığı mesaj şu şekilde: "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum."

Kılıçdaroğlu''na bir destek ise Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce''den geldi. İnce, Kılıçdaroğlu''nun görüntüsü ile ilgili din bilginine danıştığını ve İslam''a göre seccadeye ayakla basmanın günah olmadığını söylediğini belirtti. İnce Twitter üzerinden şunları söyledi: "Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.