CHP'nin Muharrem İnce'yi ittifaka katmak için verdiği teklif ortaya çıktı

CHP'nin Muharrem İnce'yi ittifaka katmak için verdiği teklif ortaya çıktı

Gazeteci İsmail Saymaz Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için Memleket Partisi'ne Kılıçdaroğlu adına 5 milletvekili teklifi götürüldüğünü iddia etti.

Arif Aydın Kaplan/KAMU SON HABER 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce''nin 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı Adayı olması sonrası muhalefetin oyunu böldüğü gerekçesiyle adaylıktan geri çekilmesi istenmişti. Muharrem İnce ısrarla adaylıktan çekilmeyeceğinin altını çizdi. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun İnce''yi ziyaret etmesi akıllara Memleket Partisi''nin Kılıçdaroğlu''na destek vereceğini getirdi. İnce, görüşmede bu meselenin konuşulmadığını seçimlerde sandık güvenliğini ve deprem bölgesini konuştuklarını aktardı. 

Eski Devlet Bakanı ve CHP Meclis Parti üyesi Fikri Sağlar, Kemal Kılıçdaroğlu''nun onayı dahilinde Memleket Partisi Genel Merkezinde Muharrem İnce ile görüştüğünü açıkladı. Sağlar, önümüzde ki seçimlerin Türkiye''de demokrasinin yeniden inşası için önemli olduğunu muhalefetin bunun bilincinde olduğunu vurguladı. Eski Bakan Sağlar yaptığı açıklamada İnce ile görüşmesini şöyle aktardı: 
"Sn. Kılıçdaroğlu''nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan''da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim. Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir."

Fikri Sağlar''ın bu detayı açıklaması üzerine Gazeteci İsmail Saymaz Fikri Sağlar ile görüştüğünü, Memleket Partililerin Kılıçdaroğlu''nun İnce''ye teklifinin 5 milletvekili olduğu iddiasını sordu. Saymaz''ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden aktardığına göre; Fikri Sağlar''ın bu iddiaların doğru olduğunu ama İnce''nin bu teklifi kabul etmediğini söyledi. 

Saymaz Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile de görüşerek meseledeki iddiaları kesinleştirdi. Mevlüt Dudu ile görüşmesini İsmail Saymaz şöyle anlattı: "Dudu, 3 Nisan’da Sağlar’ın ziyarete geldiğini, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdiğini söyledi. Ancak İnce’nin herhangi bir pazarlığa girmediğini, o gün itibariyle cumhurbaşkanı adayları kurası çekildiği ve pusulalar basıldığı için teklifi geri çevirdiğini aktardı. Dudu, 3 Nisan’dan önce ya da sonra başka bir görüşme ya da teklif olmadığını ifade etti."

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.