Murat Kurum: 'Evine girmeyen tek vatandaş kalmayacak'

Murat Kurum: 'Evine girmeyen tek vatandaş kalmayacak'

Türkiye, 1,5 yıl önce yaşanan deprem felaketinin ardından yeniden yapılanma sürecinde önemli adımlar atıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapılan incelemelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, tv100 muhabiri Yunus Emre Şeker’e yaptığı açıklamada, 2025 yılına kadar deprem bölgesinde evsiz kalan hiçbir vatandaşın kalmayacağını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-07-14-124310.png

Bakan Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"6 Şubat’ta başlattığımız çalışmalarla, 11 ilimizde seferberlik anlayışıyla harekete geçtik. Bugüne kadar 180 bin konutun inşası başlatıldı ve bu sayı 276 bine ulaştı. İlk olarak İslahiye’de tamamlanan konutlardan birinde vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığını görmek bizi mutlu ediyor. 14-15 ay önceki acı günlerin ardından, şimdi gülen yüzler görmek gerçekten önemli."

"Biz göreve geldiğimizde deprem bölgesindeki incelemeleri hemen başlattık. Bugüne kadar 11 ilimizde 76 bin konutun teslimini gerçekleştirdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bini geçmek ve 2025’e geldiğimizde deprem bölgesinde evsiz kalan hiçbir vatandaşımızın olmamasını sağlamak."

"Yeni bir şehircilik modeli ortaya koymak istiyoruz. 2025’e kadar bütün konutları tamamlayarak, deprem bölgesini modern bir kalkınma bölgesi haline getirmeyi arzuluyoruz. Yolları, yeşil alanları, okulları ve parklarıyla insanların huzur içinde yaşayabileceği bir çevre oluşturmak için çalışıyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.