Mutfağınızdan derhal atın. Her gün kullanılıyor. Zehir saçıyor

Mutfağınızdan derhal atın. Her gün kullanılıyor. Zehir saçıyor

Mutfak, evin en çok kullanılan alanlarından biri olmasının yanı sıra sağlığımız üzerinde de önemli bir etkiye sahip.

Sağlıklı bir mutfak ortamı oluşturmak için sadece tüketilen gıdalara değil, aynı zamanda kullanılan malzemelere de dikkat edilmesi gerekir. İşte mutfağınızda bulunmaması gereken 5 zararlı ürün ve nedenleri:

aluminyumtepsi.jpgALÜMİNYUM TEPSİ/SAHAN/TENCERE

Alüminyum, sinir sistemine zarar verebilecek nörotoksik bir madde olarak bilinir ve Alzheimer ile ALS gibi hastalıklarla ilişkilendirilmektedir. Özellikle asidik ve tuzlu yiyeceklerle temas ettiğinde alüminyumun yiyeceklere geçme riski artar. Bu nedenle, alüminyum yerine çelik tencereler kullanmanız sağlık açısından daha güvenli olacaktır.

i-58.webp

TEFLON TAVA

Teflon kaplamalı tava ve tencerelerde kullanılan perflorooktanik asit (PFOA), 2006 yılında kanserojen olarak sınıflandırılmıştır. PFOA'nın kanser riskini artırmasının yanı sıra kadınlarda düşük riskini de yükselttiği araştırmalarla gösterilmiştir. Bu nedenle, teflon kaplamalı mutfak eşyalarından kaçınmak en iyisidir.

i-59.webp

BEYAZ YAĞLI KAĞIT

Beyazlatma işlemi için kullanılan kimyasallar, özellikle yüksek sıcaklıklarda gıdalara bulaşarak sağlığa zararlı olabilir. Beyazlatılmamış yağlı kağıt kullanmak veya kağıt kullanımını en aza indirmek daha sağlıklı bir tercihtir.

i-60.webp

ALÜMİNYUM FOLYO

Alüminyum folyo, soğuk ve kuru gıdalarla sorun yaratmadan kullanılabilir; ancak yağlı veya ısıyla temas eden yiyeceklerle kullanıldığında alüminyumun gıdalara geçiş riski artar. Bu yüzden, alüminyum folyo ile gıdaları sarmak yerine alternatif saklama yöntemlerini tercih etmek daha güvenlidir.

doskarazdelochnayagibkayamallony325h27sm.jpgPLASTİK KESME TAHTASI

Plastik kesme tahtaları, kesildiklerinde mikro plastik parçacıklarının yiyeceklere karışmasına neden olabilir. Bu durum, plastiklerin besinlere geçişine ve hormon dengesizliklerine yol açabilir. Cam veya ahşap kesme tahtaları, plastik alternatiflere göre daha sağlıklı bir seçenektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.