Naci Görür canlı yayında isyan etti. “Şu rapor, bu rapor yeter daa!”

Naci Görür canlı yayında isyan etti. “Şu rapor, bu rapor yeter daa!”

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı yeterince hazırlık yapılmadığını vurguladı.

Naci Görür, şehirdeki her 3 binadan 2’sinin yıkılabileceğini ve 16 milyonluk İstanbul nüfusunun yüzde 20’sinin risk altında olduğunu belirtti.

HAZIRLIK YETERSİZLİĞİ VE RİSKLER

Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamalarda, İstanbul’un depreme karşı yeterli hazırlık yapmadığını ifade etti. “İstanbul depreme yeterince hazırlanmıyor, hazırlık varsa da bu raporlama dışında halka sunulmuyor, görünen bir şey yok” dedi. Görür, kentteki binaların büyük bir kısmının yıkılma riski taşıdığını ve mevcut risklerin halkla yeterince paylaşılmadığını belirtti.

"BAKANLIK KURULMALI" ÖNERİSİ

Görür, Türkiye’nin depreme hazırlık konusunu ciddiyetle ele alması gerektiğini belirterek, “Depreme karşı bilinçlendirmek için 24 saat halka yayın yapılması ve anaokulundan liseye kadar gençlere eğitim verilmesi gerekiyor. Türkiye'yi depreme hazırlayacak bir bakanlık kurulmalı ve bu alana bütçe ayrılmalı” önerisinde bulundu. Deprem hazırlığının hükümetler değişse de önemini yitirmemesi gerektiğini vurguladı.

MİKDAT KADIOĞLU’NDAN DESTEK

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya üzerinden Prof. Dr. Görür’e destek verdi. Kadıoğlu, “Artık şu rapor, bu rapor, şu şunu dedi bu bunu dedi zamanı değil. Çalıştay vb. yapma zamanı da çoktan geçti. Halkı oyalamayı bırakıp riski azaltmayı neden başaramadığımızı konuşmalıyız” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Görür, Kadıoğlu’nun bu mesajına “Ağzına sağlık Mikdat. İyi ki varsın” yanıtını verdi, bu konudaki ortak endişelerini dile getirdi.

640xauto-44.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.