Naci Görür 'Uzak durun' diyerek açıkladı! Manisa depremi sonrasında duyurdu

Naci Görür 'Uzak durun' diyerek açıkladı! Manisa depremi sonrasında duyurdu

Gece saatlerinde Manisa’da meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Naci Görür’den kritik uyarı geldi.

Türkiye dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer alıyor. Ülkemizin, karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunurken bu faylar belirli zaman içerisinde büyük depremler üretiyor.

Türkiye Diri Fay Haritası’na göre ülkeyi bir ucundan bir ucuna götüren Kuzey Anadolu Fayı, Doğu Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu, Marmara ve Ege bölgeleri ile Türkiye’de deprem riski en yüksek olan bölge olarak biliniyor.

turkiyede-deprem-riski-olan-bolgeler-nerelerdir-turkiye-fay-hatti-haritasi-1623309245-4698.webp

Deprem kuşağı ülke olması nedeniyle Türkiye’de sık sık deprem meydana geliyor. Hemen hemen her 10 yılda bir yaşanan büyük depremler sebebiyle binlerce vatandaş hayatını kaybediyor.

NACİ GÖRÜR’DEN FLAŞ UYARI

Ayrıca küçük çaplı depremlerde sürekli bölgelerde kendini hissettirirken Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Gece 01.36 sıralarında Manisa'da meydana gelen deprem vatandaşlar arasında büyük paniğe sebep olurken deprem İzmir’den de hissedildi.

naci-gorur-5nq0-cover-jpg.webp

AFAD'ın 4.8, Kandilli Rasathanesi'nin ise 5.0 olarak kaydettiği merkez üssü Manisa Soma olan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarılarda bulundu. Naci Görür sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda "Hasarlı binalardan uzak durun" çağrısında bulundu.

Manisa Soma merkezli depremi X hesabından değerlendiren ve önemli uyarılardan bulunan Naci Görür, "Büyükışıklar - Soma / Manisa arasında 5.0 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Soma - Kırkağaç Fay Zonu'nun kuzeyinde, Büyükışıklar-Savaştepe arasında. Muhtemelen bu yörede yer alan ve Büyükışıklar'a doğru uzanan KD-GB uzanımlı kısa fayların devamında. Hasarlı binalardan uzak durunuz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.