Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi: Aydınlatılmayı bekliyor

Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi: Aydınlatılmayı bekliyor

Narin Güran cinayetinin itirafçısı Nevzat Bahtiyar’ın dere kenarına geliş saati 15.40 olarak belirlendi. Yolda harcanan zaman çıkarıldığında geriye kalan 18 dakikadaki sır perdesi aralanmayı bekliyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran, aramaların 19'uncu gününde derede bir çuval içerisinde üzeri taşla ve çalılıklarla örtülü olarak ölü bulundu.

Narin'in cesedine ulaşılmasının ardından jandarma ekipleri, olay yerinde çalışma başlattı. Bu çerçevede kırmızı bir otomobilin, 21 Ağustos günü saat 15.40'ta Narin'in cansız bedeninin bulunduğu dereye yakın bir bölgeye gelip, park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca beklediği tespit edildi. Söz konusu kırmızı aracın, amca Salim Güran’ın çalışanı sıva ustası Nevzat Bahtiyar’a ait olduğu belirlendi. Nevzat Bahtiyar, bunun üzerine gözaltına alındı.

narin itirafçı araç

“NARİN’İN CESEDİNİ TEK BAŞIMA ÇUVALA KOYDUM”

Verdiği ilk ifadede mahalleye 5 kilometre uzaklıktaki Çarıklı’da öğle vaktinden sonra işlerini halledip Tavşantepe’ye döndüğünü belirten Nevzat Bahtiyar, Salim Güran’ın cesedi kendisine teslim ettiğini ve beraber kendi otomobiline yüklediklerini söyledi.

Bahtiyar, çıkarıldığı mahkemedeki ifadesinde ise cesedi evinde çuvala koyup dere yatağına götürdüğünü kaydederek, "Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıktaki, Salim ile ilgili 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm' şeklindeki ifadem doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum. Daha sonra kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım" diye konuştu.

10 Eylül’de ‘Kasten öldürme suçuna iştirak’ten tutuklanan Bahtiyar, cezaevine gönderildi.

EVİ İLE NARİN’İN CESEDİNİN BULUNDUĞU NOKTA, ARAÇLA 7 DAKİKA

Öte yandan Narin’in en son görüntüsü kaybolduğu 21 Ağustos günü saat 15.15’te okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Jandarma kamerasından Bahtiyar’ın kırmızı otomobili ile dere kenarına geliş saati ise 15.40 olarak saptandı. Narin’in bu 25 dakikalık zaman diliminde kaybolduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Nevzat Bahtiyar’ın cesedi çuvala koyduğunu söylediği evinin önü ile Narin’in bulunduğu nokta arasındaki uzaklık ise araçla 7 dakika. 7 dakikalık zamanın yolda harcandığı hesaplandığında, geriye kalan 18 dakikalık süredeki sır perdesi aralanmayı bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.