Narin cinayetinde amcanın oğlu Devran’ın ifadesi çıktı: Siz karışmayın ben bu işi hallederim

Narin cinayetinde amcanın oğlu Devran’ın ifadesi çıktı: Siz karışmayın ben bu işi hallederim

Savcı, Devran Güran'a babası Salim Güran'ın Narin kaybolduktan 2 ya da 3 gün sonra kendisine ve amcalarına "siz karışmayın, ben bu işi hallederim" diye telkinde bulunmasını sordu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cesedi Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili sürdürülen soruşturma sıcak gelişme meydana geldi. Salim Güran'ın gözaltına alınan oğlu Devran Güran'ın ailenin diğer 6 üyesi gibi olay gününe ait Whatsapp yazışmaları ve arama kayıtlarını sildiği tespit edildi. Diğer günlere ait mesajları silmeyen Devran Güran, bunu neden yaptığını da açıklayamadı.

ÇAPRICI SORU

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan Devran Güran ifadesinde Narin'in kaybolduğu saatlerde düğün davetiyesi dağıtmak için Mardin'in Derik İlçesine gittiklerini söyledi. Narin kaybolduktan sonraki günlerde aile meclisinin toplanıp bir karar alınmadığını öne süren zanlıya soruşturma kapsamında ulaşılan babası Salim Güran'ın aile üyelerine yönelik söylemleri soruldu.

"BEN BU İŞİ HALLEDERİM"

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Devran Güran'a babası Salim Güran'ın Narin kaybolduktan 2 ya da 3 gün sonra kendisine ve amcalarına "siz karışmayın, ben bu işi hallederim" diye telkinde bulunması soruldu. Devran Güran bu soruya "babamın böyle bir söylemi olmamıştır" diye cevap verdi.

TUTUKLU SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran, halasının çocukları İsa Kaya ve Şeyma Kaya gözaltına alınmıştı. İsa Kaya ve Şeyma Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Narin'in amcası olan tutuklu Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran ise 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan tutuklandı. Böylece cinayete ilişkin tutuklu sayısı 12'ye çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.