Narin Güran sadece bir tanesi. Fatih Altaylı 'İşin daha vahim tarafı' diyerek açıkladı

Narin Güran sadece bir tanesi. Fatih Altaylı 'İşin daha vahim tarafı' diyerek açıkladı

21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Fatih Altaylı, Narin'in kaybolmasıyla ilgili yaptığı yayında önemli bilgiler açıkladı.

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolduğundan beri arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Türkiye günlerdir "Narin bulundu mu?" sorusunun yanıtını ararken, arama çalışmalarında neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak, Narin'in amcası ve aynı zamanda muhtar olan S.G., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Deneyimli gazeteci Fatih Altaylı, Narin'in kaybolmasıyla ilgili yaptığı yayında önemli bilgilere yer verdi. Türkiye'de her yıl kaybolan çocuk sayısına dikkat çeken Altaylı, bu konudaki acı gerçeği gözler önüne serdi.

Altaylı’nın açıklamaları şöyle:

ekran-goruntusu-2024-09-03-085758.png

"Narin'in kaybolmasıyla ilgili haberleri eşim ve ben yakından takip ediyoruz. Bu tür olaylar söz konusu olduğunda gerçekten çok etkileniyorum. Eşim bana sorduğunda, 'Amcası baş şüpheli gibi görünüyor' demiştim. Ancak, şüpheler amcadan aile üyelerine kaydı, sonra yeniden amcaya döndü. Ne olup bittiğini tam olarak bilmiyoruz ve belki de asla öğrenemeyeceğiz. Bu gibi durumlarda mahalle sakinleri bir şeyler biliyor olabilir, ama konuşmaktan çekiniyorlar."

"DAHA KORKUTUCU OLAN TARAFI"ekran-goruntusu-2024-09-03-085745.pngAltaylı, "Daha korkutucu olan şu ki, muhtemelen artık yaşamayan bir çocuktan bahsediyoruz. Bu düşünce beni çok üzüyor. Ancak Türkiye'de sadece bir Narin yok. O kadar çok çocuk kayboluyor ki inanamazsınız! Resmi verilere göre, son 8 yılda Türkiye'de kaybolan çocuk sayısı yaklaşık 100 bin, yani her yıl 10 binden fazla çocuk kayboluyor. Ayda ortalama bin ila bin 200 çocuk kayboluyor. Biz Narin’den bahsediyoruz ama bu ülkede binlerce çocuk kayboluyor. Kaçırılıyorlar mı, öldürülüyorlar mı, yurt dışına mı götürülüyorlar, organ mafyasının eline mi düşüyorlar, bilmiyoruz."

"İLK SIRADA ANTALYA, İKİNCİ SIRADA DİYARBAKIR"

Altaylı, "En fazla çocuk kaybolan il, tahmin edebileceğiniz gibi İstanbul değil, Antalya. İkinci sırada Diyarbakır, üçüncü sırada Gaziantep ve dördüncü sırada İstanbul var. Belki İstanbul’da daha fazla kaybolma vakası var ama kayıtlara geçmiyor. Kayıtlara geçen ve açık kaynaklardan ulaşılabilen bilgilere göre, Türkiye’de her ay bin ila bin 200 çocuk kayboluyor. Bu korkunç bir durum! Duyduğumuz kayıp vakaları sadece buzdağının görünen kısmı olabilir."

ekran-goruntusu-2024-09-03-085805.png

Altaylı, "Evet, bu konuda çok konuşuyoruz ve daha da konuşacağız. Türkiye'de çocuk ölümleri ve kayıpları konusunda durum gerçekten çok vahim. Narin’in inşallah hayatta olduğuna ve bulunacağına dair umudumuzu koruyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.