Narin soruşturmasında en çarpıcı ifade: Kamera kayıtlarını kendim verdim

Narin soruşturmasında en çarpıcı ifade: Kamera kayıtlarını kendim verdim

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürüyor.

21 Ağustos’ta Kur’an kursundan dönerken kaybolan küçük kız için yapılan aramalarda henüz yeni bir gelişme yaşanmaması, merakı artırıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri yer altı görüntüleme cihazlarıyla mezarlıkta arama çalışmaları gerçekleştirirken, mahalledeki araçlar da kontrol edilip kayıt altına alındı.

gwga3bywsaeu42e-removebg-preview.png

AMCAYI TUTUKLATAN İFADE ORTAYA ÇIKTI

Köy muhtarı ve Narin’in amcası Salim Güran, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Amcanın tutuklanmasına yol açan ifade, benzin istasyonunda çalışan Murat Çınar Çatalca'dan geldi. Çatalca, jandarmaya verdiği ifadede, Salim Güran'ın aracında Narin’i baygın ya da boğulmuş halde ön koltukta gördüğünü ve üzerinin koyu kahverengi bir battaniye ile örtülü olduğunu belirtti. Bu ifade üzerine Salim Güran gözaltına alındı.aw276527-01.jpg

"YEMİN EDERİM KAMERA KAYITLARINI KENDİM VERDİM"

Amca Salim Güran’ın 15 Ağustos'ta Facebook'ta yaptığı bir paylaşımın altına, Murat Çınar Çatalca dikkat çekici bir yorum yaptı. Çatalca, "Salim Güran köyün muhtarıdır. HTS kayıtlarına göre olay öncesi ve sonrasında Narin Güran’ın annesiyle hem mesajlaşıp hem de telefonla konuşmuş. Olay günü Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra, Salim Güran hızla köyden ayrılmış, yakıt almadan bir benzin istasyonuna girmiş ve marketten ıslak mendil almış.

Kamera kayıtları da mevcut ve ben bu görüntüleri jandarma komutanına teslim ettim. Bana bu görüntüleri medyaya vermemem söylendi, aksi halde ceza alacağım belirtildi" dedi.aw278143-01.jpgÇatalca, Salim Güran’ın Narin’in erkek kardeşi Enes ile de görüştüğünü ve telefon kayıtlarının bu durumu doğruladığını ifade etti. Kamera görüntülerine göre ise olay sonrası Narin’in ya baygın ya da boğularak Güran’ın arabasında ön koltukta, koyu kahverengi bir battaniyeyle örtülü olarak yatarken görüldüğünü belirtti.

"KÖYE DÖNDÜĞÜNDE ÜZÜLÜYORMUŞ GİBİ AĞLADI"aw278255-01.jpgÇatalca ayrıca, benzin istasyonundaki çalışanların da muhtarı tanıdığını ve şüphe duymadıklarını söyledi. Muhtarın, olay sırasında telefonunun kapalı olduğunu ve köye ancak iki saat sonra döndüğünü ekledi. Çatalca, "Muhtar köye döndüğünde, hiçbir şey olmamış gibi davranıp, Narin için üzülüyormuş gibi ağladı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.