Narin'in ağabeyi Enes'in ifadesinde bir çelişki daha ortaya çıktı

Narin'in ağabeyi Enes'in ifadesinde bir çelişki daha ortaya çıktı

Kolundaki diş izleri, yüzündeki morluklar, sırtındaki çizik ve yaraları “Kendi kendime zarar verdim” diyerek açıklayan ağabeyi Enes Güran’ın ifadesinde bir çelişki daha ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nin Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve cesedi 8 Eylül günü bir çuval içinde üzeri taşlarla kapatılmış halde dere yatağında bulunan Narin Güran’ın ölümüyle ilgili kolluk ihbar evrakı, yer gösterme tutanakları, HTS kayıtları ile fezlekeye yansıyan bilgilere göre, aile bireylerinin adeta kendi içinde bir görev dağılımı yaparak adım adım nasıl delilleri kararttığı gözler önüne serildi.

AĞABEYİN NAMAZ AKŞAM NAMAZI ÇELİŞKİSİ

Kolundaki diş izleri, yüzündeki morluklar, sırtındaki çizik ve yaraları “Kendi kendime zarar verdim” diyerek açıklamaya çalışan ağabeyi Enes Güran’ın ifadelerindeki tüm çelişkiler de tespit edilerek maddeler halinde kolluk tutanaklarında yer aldı.

Enes’in Narin’in kaybolmasıyla ilgili en dikkat çeken çelişkili ifadesi akşam namazı saatini vermesi oldu. İlk ifadesinde. Narin’in kaybolduğunu öğrenince arama çalışmalarına saat 16.30’da katıldığını belirtti. İkinci ifadesinde ise “Akşam ezanı okunurken annem sofrayı serdi ve Narin nerede diye sordu. Ben de görmediğimi söyledim. Annem önce akrabalarımızı arayıp sordu” dedi.

Jandarma, 21 Ağustos günü akşam ezanının saat 19.11’de okunduğunu tutanaklara geçirip saat çelişkisine dikkat çekti.

"SAATLERİ KARIŞTIRMIŞIM"

Ciddi saat farkı çelişkisi sorulan ağabey Enes, “Her ne kadar olay günü kardeşimi 16.30’da aramaya başladığımı söylesem de, o üzüntüyle vakitleri ve zamanı karıştırmışım” demekle yetindi. Jandarmanın tespit ettiği bir diğer çelişki de, kardeşinin kaybolduğu gün annesinin 17.50’de babası Arif’i telefonla arayıp haber verdiği, görüşmenin 15-20 saniye sürdüğünü belirtmesine rağmen, HTS kayıtlarına göre bu görüşmenin 4 dakikanın üzerinde olduğu tespit edildi.

Tutuklanan ağabey ifadesinde, "Babam Nevzat Bahtiyar’ı ve ailesini dedikoduları yüzünden sevmez. Ailece görüşmeyiz. Ama amcam Salim ile araları çok iyidir, ikisi sık sık bir yerlere giderler. Kardeşim Narin’i eğer Nevzat dere yatağına bıraktıysa bunu ya para karşılığı, ya da tehditle yapmış olabilir. Nevzat ekonomik olarak güçsüz, sönük bir kişiliktir. Amcam Salim’in söylediklerini sorgulayamayacak kadar korkaktır. Amcam ile Nevzat’ın kardeşime zarar vermelerini gerektirecek bir husumetimiz yok. Narin kayıpken Nevzat bir kez camide otururken yanımıza geldi. Narin kaybolduğu gün Nevzat’ın aracının farı kırıktı. Nevzat ve kardeşleri kırık bu farın bir an önce tamir edilmesi için acele etmeleri bana garip geldi” dedi.

HTS KAYITLARINA GÖRE BİR AMCANIN DAHA TELEFONU KAPALI

HTS kayıtlarına göre amca Menduh Güran’ın olay günü Narin’in kaybolduğu saate denk gelecek şekilde 13.52 ile 15.22 saatleri arasında telefonunun kapalı olduğu ve köyün çevresindeki baz istasyonlarından sinyal almadığı tespit edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.