Narin'in amcası Salim Güran'ın karısı açıkladı! Kocasını ikna etmek için cezaevine gitmiş

Narin'in amcası Salim Güran'ın karısı açıkladı! Kocasını ikna etmek için cezaevine gitmiş

Narin cinayetinde amca Salim Güran’ın eşi Melek Güran ifadesi ortaya çıktı. Yenge Güran, kocasını ikna etmek için cezaevine gittiğini anlattı.

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran cinayeti üzerindeki sır perdesi halen duruyor. Narin’in annesi, ağabeyi, muhtar amcasının da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, cesedi Nevzat Bahtiyar’a verdiği öne sürülen muhtar Salim Güran’ın eşi Melek Güran ifadesi ortaya çıktı.

YENGE MELEK GÜRAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Eşi Salim’in Narin’in kaybolduğu gün saat 12.00’da çocuklarını ve eşini alıp aracıyla Diyarbakır merkeze alışverişe gittiklerini, 14.30’da dönüp çocuklarını eve bıraktıktan sonra evde durmadan çıktığına yönelik ifadesi sorulan Melek Güran; “Eve döndükten sonra eşim 'Acıktım, yemek hazırla' dedi. Eşim yemeğini yiyip evde biraz dinlendikten sonra ‘Tarlaya çıkıyorum’ diyerek evden çıktı. Sonra biz de akşam yemeğini hazırlayıp kapının önüne oturduk. Hava kararınca eve girdik. Sonra Narin'in kaybolduğunu öğrendik. Narin'in annesi Yüksel kapımıza gelmesiyle olaydan haberdar olduk. Alışverişten sonra evden hiç ayrılmadık.” dedi.

KOCASINI İKNA ETMEK İÇİN CEZAEVİNE GİTMİŞ

Melek Güran, “Eşim tutuklandıktan sonra ben, kızım İlayda, oğlum Devran ve kayınbiraderim Ömer Faruk ile beraber eşimi cezaevine ziyarete gittim. Kendisine bildiklerini anlatmasını söyledim. Bir şey saklamaması konusunda ikna etmeye çalıştım. Kendisi bunun bir iftira olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde Narin’in cansız bedenini kendisine Salim'in verdiğini söylediği anlatılan Melek Güran, “Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezer. Nevzat eşime sürekli ‘Kardeşim’ diye hitap ederdi. Sık sık görüşürlerdi. Dost olduklarını biliyorum. Ben bu hususu ilk defa jandarmada gözaltına alındığımda öğrendim.ekran-goruntusu-2024-09-14-102536.png

Eşimin Arif'e karşı bir kini, kıskançlığı yoktu. Aralarında husumet de yoktu. Eşim neden Narin'e böyle bir şey yaptı bilmiyorum. Narin'in araç içerisinde DNA'sının bulunması ile ilgili bilgim yok. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Narin’e ait DNA profili tespit edilmiş. Narin'in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim kullandı. Gün boyu araç Salim’deydi. Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran’dan şüphelendim. Zaten eşim bu sebeple tutuklandı” dedi.

KIZ YAŞIYOR MU ÖLDÜ MÜ?

Milli İstihbarat Teşkilatı’ndaki siber uzmanları Salim Güran’ın cep telefonunda kendi yüklediği programla kaydettiği konuşma içeriklerine ulaştı. Ulaşılan bilgilere göre yapılan bu görüşmelerin arasında en dikkat çekicisi ise Salim Güran’ın yanında işçi olarak çalışan Ramazan Atasoy ile 15.52’de yaptığı telefon konuşması olduğu öğrenildi. Salim Güran’ın Atasoy’a “kız yaşıyor mu öldü mü?" sorusunu yönelttiği ortaya çıktı. Bu görüşmenin HTS raporlarına da yansıdığı belirtildi.

AMCAYLA BİRLİKTE 5 KİŞİ DAHA MESAJLARI SİLDİ

Narin’in kaybolduğu gün aracında DNA’sı çıkan amca Salim Güran ile birlikte 5 kişinin daha o güne ait WhatsApp mesajları ile görüşme kayıtlarını sildiği belirlendi. Ulaşılan bilgilere göre, amca Salim Güran’ın yanı sıra diğer amcalar Kurtuluş ve Fuat ile Salim Güran’ın oğlu D.G, kuzen Muhammet Kaya ve Narin’in dayısı Mehmet Şevket Kaya’nın da WhatsApp görüşme kayıtları ile mesajlarını sildiklerini tespit edildi.

ekran-goruntusu-2024-09-14-102544.png

Amca Fuat Güran Jandarma tutanaklarında WhatsApp görüşme geçmişinin neden sildiğiyle ilgili soruya ise; “Ben WhatsApp üzerinden ara sıra görüşme yaparım ancak kiminle ne görüştüğümü hatırlamıyorum. Ben arama geçmişini sürekli silerim. Bu olaya özel silmedim.” dedi.

SALİM’İN OĞLU O GÜNE AİT YAZIŞMALARI SİLMİŞ

Salim Güran’ın oğlu D.G’nin ise sadece Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos güne ait arama ve mesajlaşma kayıtlarını sildiği saptandı. Sürekli geçmişe yönelik kayıtları telefonuna silme işlemlerini gerçekleştirdiğini öne süren D.G, “Diğer günleri neden silmediğime dair soruya ilişkin herhangi bir cevabım yoktur” diyebildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.