Narin'in dişleri söküldü mü? Adli Tıp Uzmanı açıkladı

Narin'in dişleri söküldü mü? Adli Tıp Uzmanı açıkladı

8 yaşında boğularak öldürülen Narin’in cesedinden dişlerinin düştüğü tespit edilmişti. Akıllara “Narin’in dişleri düştü mü yoksa söküldü mü?” sorusu geldi. Adli Tıp Uzmanı açıkladı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın dişlerinin olmadığını duyurmuştu. Öte yandan dün Adli Tıp'tan gelen ilk sonuçlara göre küçük Narin boğularak katledildiği öğrenildi.

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu programa konuk olan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, Narin’in otopsisinde yaşanan bu durumu değerlendirdi. Dokgöz, cansız bir bedenin günlerce dışarıda kalsa bile dişlerin dökülmesi mümkün olmadığını açıkladı.

seriat-cagrisi-yapan-sevda-demirele-tepkiler-cig-gibi-buyuyor-2.jpg

Dokgöz, dişlerin insan bedeninin en sağlam bölgeleri arasında yer aldığını belirterek, "O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım" ifadelerini kullandı.

Narin'in dişlerinin olmadığı bilgisi doğru kabul edilirse, bu durumun, küçük kızın dişlerinin bir şekilde sökülmüş olması gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Dokgöz, "Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ayrıca, Narin’in cansız bedeninin su altında bulunması, cinayetin profesyonel bir şekilde işlendiğine dair güçlü bir delil olarak nitelendirildi. Dokgöz, "19 günde özellikle suda altında da kalsa ceset ileri derece çürüse bile açık alanda kalsa çürüse sadece iskeletler kalsa en sağlam kalan dokular dişler ve iskelet yapısı" diye konuştu.

gxtcnvoxkbsn-c1.jpg

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.