Nuri Koç imkansızı başardı! Kırşehir'de nar ve incir yetiştirdi

Nuri Koç imkansızı başardı! Kırşehir'de nar ve incir yetiştirdi

Kırşehir'de yaşayan Nuri Koç, azim ve emekle İç Anadolu Bölgesi'nde yetişmesi zor olan nar, incir ve cennet hurması gibi meyveleri hobi bahçesinde yetiştirmeyi başardı.

Kırşehir'de yaşayan Nuri Koç, azim ve emekle İç Anadolu Bölgesi'nde yetişmesi zor olan nar, incir ve cennet hurması gibi meyveleri hobi bahçesinde yetiştirmeyi başardı. Bölgenin iklim şartlarına rağmen pes etmeyen Koç, meyve ağaçlarının yaşını tamamlamasıyla birlikte çiçek açıp meyve verdiğini ve bu sayede her türlü ürünün emek ve çabayla yetiştirilebileceğine inandığını ifade etti.

Koç'un bahçesinde nar, incir ve cennet hurması gibi meyvelerin yanı sıra badem, dut, elma, armut, erik, kayısı, kiraz ve şeftali gibi birçok farklı meyve türü de bulunuyor. Koç, bu meyvelerin bazılarında ciddi verim olduğunu, bazılarında ise verimin istenilen seviyeye ulaşması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Kırşehir'de alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilebileceği ve bölgenin tarımsal çeşitliliğinin artırılabileceği fikri Ahi Evran Üniversitesi'nin de desteğini alıyor. Üniversitenin bilim insanları, Nuri Koç'un bahçesinde yapılan çalışmaları yakından takip ediyor ve bölgeye uygun tarım ürünleriyle ilgili danışmanlık hizmeti veriyor.

aw233750-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.