O devlet başkanının uçak parasını arkadaşları ödedi ‘Tepkilere dayanamadı’

O devlet başkanının uçak parasını arkadaşları ödedi ‘Tepkilere dayanamadı’

O ülkenin devlet başkanı, ABD ziyareti için uçak parasını arkadaşlarının arasında toplayıp verdiğini söyledi.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, geçen hafta ABD'ye resmi ziyarette bulundu. Başkan William Ruto, geçtiğimiz hafta ABD'ye düzenlediği resmi ziyarete ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Ruto ziyaretteki uçak parasını arkadaşlarının yardımıyla karşıladığını açıkladı.

Açıklamasının ardından eleştirilere maruz kalan Ruto, kullandığı jetin ulusal hava yolu şirketinden daha ucuz olduğunu ifade etti.

kenya-devlet-baskani-abd-ye-gitmek-icin-parayi-17379751-702-amp.webp

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Ruto, Başkent Nairobi'de konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, kullandığı jetin ulusal hava yolu şirketinden daha ucuz olduğunu öne sürdü. Seyahatin maliyetine ilişkin eleştirilere karşı kendini savunan Ruto, uçak masraflarıyla ilgili tartışmalara cevap verirken "ABD ziyaretinde uçak parasını arkadaşlarım verdi." diye konuştu.

kenyaabd.jpg

Sosyal medyada ise bazı Kenyalı vatandaşlar, Ruto'nun açıklamasını tepki ile karşıladı. Öte yandan 24 Mayıs'ta ABD'ye üç günlük resmi ziyaret düzenleyen Ruto, kendisine uçak parasıyla ilgili yardım eden kişilerin kim olduğunu bilgisini de paylaşmadı.

BAKANIN ÖZEL JET İDDİASI

Türkiye’de ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin özel jeti gündem oldu. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından Mehmet Özhaseki’nin bir uçak sevdalısı olduğunu ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün haritalandırma için kullandığı resmi hizmete mahsus olan uçak ile seyahat yaptığını dile getirmesi gündem oldu.

asdadsasda.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.