O emekliler 14 bin 500 TL eksik maaş alacak 'Uzman isim açıkladı'

O emekliler 14 bin 500 TL eksik maaş alacak 'Uzman isim açıkladı'

Aziz Çelik, memur emeklisinin alması gereken emekli aylığı ile aldığı aylık arasında yaklaşık 14 bin 500 TL gibi büyük bir farkın eksik olduğunu söyledi.

Birgün yazarı Prof. Dr. Aziz Çelik, AK Parti'nin memur emeklilerine uyguladığı seyyanen zam düzenlemesinin büyük bir mağduriyete yol açtığını iddia etti. Çelik, bu düzenlemenin emekli maaşları ve kıdem tazminatı hesaplamalarında ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, emeklilerin haklarını savundu.

emekli-ikramiye-p1ct-cover.jpg

"14 BİN 500 TL EKSKİK"

Geçen yıl yapılan yasal düzenlemeyle memur emeklilerinin maaşlarına seyyanen zam yapılması öngörülmüştü. Bu durum, o dönemde emeklileri rahatlatsa da, uzun vadede ciddi bir sorun haline geldi. Çelik'e göre, bu düzenlemeyle birlikte memur emeklileri, almaları gereken maaşın çok altında kalmaya başladı. Özellikle Temmuz 2024 itibarıyla, bir memur emeklisinin alması gereken emekli aylığı ile aldığı aylık arasında yaklaşık 14 bin 500 TL gibi büyük bir farkın eksik olduğunu söyledi.

emekli-maasi-shu.jpeg

"YÜZDE 38 GERİLEDİ"

Çelik, yaptığı hesaplamalarda çarpıcı sonuçlara ulaştı. 2023 yılının ilk yarısında en düşük memur emeklisi, en düşük memur maaşının yüzde 72'si oranında emekli aylığı alırken, Temmuz 2024 itibarıyla bu oran yüzde 38'e kadar geriledi. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarının ciddi şekilde düştüğünü gösteriyor.

Çelik'in bu iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.