Selçuk Geçer: Sakın satmayın rekor kıracak

Selçuk Geçer: Sakın satmayın rekor kıracak

Selçuk Geçer, yatırımcılara uyarıda bulunarak rekoru açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Fakat pazartesi günü piyasalarda yaşanan sert düşüş yatırımcıları endişelendirdi. Borsalarda yüzde 6, bitcoin tarafında yüzde 20’e varan sert satışlar görüldü. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara uyarıda bulunarak rekoru açıkladı.

PİYSALARDA SERT SATIŞ

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin ardından haftaya tarihi bir düşüş yaşandı. Japon pay piyasalarında, düşüş yüzde 13'ü, Güney Kore'de ise yüzde 8,5'i aşarken BİST 100’de 6,72 oranında sert satış görüldü. BİST 100, 9 bin seviyelerine kadar indi.

btcc.jpg

Bitcoin tarafında ise yaşanan sert satış dikkat çekti. Öyle ki 1 günde yüzde 20 düştü. Bitcoin 49 bin dolara kadar inmişti. Anlık olarak ise 55 bin dolarda işlem görüyor. Piyasalar yeni güne pozitif başlasa da geleceği konusu merak ediliyor.

GEÇER: UZUN VADEDE YÜKSELİŞLER DEVAM EDER

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ‘sakın satmayın’ diyerek açıkladı. Geçer, “FED’in acil bir faiz indirimine gitmesi gerekiyor. Piyasa da artık indirmesini istiyor. Faiz inerse büyük kriz kapısı aralanır. Orta ve uzun vadede yükselişler devam eder. Bu noktada beklemek gerekiyor, satmayın. Kısa vadede rahatlarsın” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.