O maaşlara 40 bin TL zam geldi. Ödeme tarihi belli oldu

O maaşlara 40 bin TL zam geldi. Ödeme tarihi belli oldu

AK Parti'nin vergi paketine ilişkin önergesiyle bürokraside zam haberleri gündeme geldi.

Önergeye göre, yaz döneminde emekli ve asgari ücretlilerin maaşları konuşulurken, hakim ve savcıların maaşlarına da zam yapılacak.

Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri, Danıştay Başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları ile üyeleri, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu'nda görev yapan müfettişlere ek tazminat ödenecek.

Bu düzenleme kapsamında, birinci sınıf hakim ve savcılardan aylık ödeme oranı yüzde 86 olanlara 40.000, diğer birinci sınıf hakim ve savcılara 30.000, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılara 26.000, diğer hakim ve savcılara ise 22.500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucunda belirlenecek miktarlarda aylık ek tazminat ödenecek.

Bu düzenleme, 15 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Ancak Anayasa Mahkemesi'nde görev alanlara ve uyuşmazlık mahkemesinde görevli olanlara aylık ek ödenek ve ödeneklerden yalnızca biri ve en yükseği ödenecek şeklinde belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.