Parasını ona yatıran köşeyi dönecek: 'Sakın satmayın' diyerek açıklandı

Parasını ona yatıran köşeyi dönecek: 'Sakın satmayın' diyerek açıklandı

ABD seçimlerine sayılı günler kala o yatırım aracı resmen para basacak. Başkan adayı resmen açıkladı.

Bitcoin ve kripto para yatırımcılarını sevindirecek bir haber geldi. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Nashville’de düzenlenen Bitcoin Konferansı’nda kripto para birimlerine yönelik politikalarını açıkladı ve Bitcoin yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulundu.

“ABD KRİPTO PARADA LİDER OLMALI”

Konferansta, ABD’nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde bu alanın Çin tarafından egemen olunabileceğini belirten Trump, “Çin’in başarılı olmasını istemiyorum,” dedi. Trump, ABD’nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını hedeflediğini vurguladı.

bitcoin.jpg

ABD KRİPTO PARANIN MERKEZİ OLACAK

Trump, ABD’yi “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” yapmayı planladığını belirtti. “Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, ABD’de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum,” diyerek ABD’nin bu alandaki liderliğini hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, “Bitcoin Ay’a gidiyor ve Amerika’nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum,” dedi.

SEC BAŞKANI GENSLER’İN GÖREVİNE SON VERECEK

Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’i yok ettiğini savunarak, seçilmesi halinde “Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler’i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım,” şeklinde konuştu. Ayrıca, Bitcoin ve kripto paralar için bir başkanlık danışma konseyi atayacağını ve bu konseyin sektörü şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlamakla görevlendirileceğini duyurdu.

bitcoinn.jpg

“ASLA SATMAYIN”

Trump, Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirterek yatırımcılara “Bitcoin’inizi asla satmayın” tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, ABD hükümetinin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoinleri elinde tutacağını ve bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.