O yatırım aracı füze gibi uçacak ‘Uzman isim açıkladı'

O yatırım aracı füze gibi uçacak ‘Uzman isim açıkladı'

Mustafa Aşkın, o yatırım aracını işaret ederej yıl sonunda rekor kıracağını açıkladı.

Orta Doğu'daki artan gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları, altın fiyatlarını hareketlendiriyor. Finansal Danışman Mustafa Aşkın, yaptığı açıklamada, yıl sonunda ons altının 2600-2650 dolar, gram altının ise 2800-2850 TL seviyesine ulaşabileceğini öngördü.

Aşkın, Orta Doğu'daki siyasi istikrarsızlığın ve özellikle son yaşanan Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi olayının altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirtti. Ayrıca, Fed'in faiz indirimi beklentisi ve ABD ekonomisine ilişkin belirsizlikler de altın talebini artıran faktörler arasında yer alıyor.

altin.jpg

"Orta Doğu'nun her zaman bu halde olduğunu, son zamanlarda bu durumun daha da artması jeopolitik riskleri de beraberinde getirdiğini ve bu durumun başta petrol ile değerli metaller üzerinde etkili olduğunu" diyen Aşkın, altın yatırımcıları için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

RİSK PRİMİ YÜKSELDİ

Aşkın, yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi de olumsuz etkilediğini belirterek, ülke risk primi üzerindeki yükselişe dikkat çekti. Özellikle Cuma günü yaşanan gerginlik sonucu risk priminin 250'den 290'lara yükseldiğini ifade eden Aşkın, bu durumun Türkiye'nin borçlanma maliyetlerini artırdığını söyledi. Ayrıca, petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların da enflasyon üzerinde baskı yaratabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.