Besinleri saklamak için en güvenli yer olarak bilinen buzdolabı bazı besinler için tehlike oluşturuyor. Buzdolabı besinlerin tüketimini uzatmak, canlı ve taze kalmasını sağlamak için kullanılırken bazı besinler için bu durum tam tersi sonuç veriyor.
Bu besinler doğru bir şekilde saklanmayız buzdolabında saklandığında hızla bozulup, tadını kaybedebiliyor.
BUZDOLABINA ASLA KOYMAMIZ GEREKEN BESİNLER
DOMATES
Çoğu vatandaş domatesleri buzdolabında saklıyor, fakat bu durum doğru değil. Çünkü soğukta saklanan domatesler kısa sürede bozulacak ve tadını kaybedecektir.
EKMEK
Ekmekleri bayatlamasın daha uzun süre taze kalsın diye buzdolabına koymak doğru değildir. Aksine buzdolabına koyulan ekmekler daha çabuk bayatlar ve kurumasına neden olur.
PATATES
Patates buzdolabında saklanmaması gereken ürünlerden bir tanesidir. Çünkü patates soğuk alanda saklandığında yumuşar ve küflenir. Nişasta bakımından zengin olan patates soğuğu sevmez ve tadını kaybetmesine neden olur.
SOĞAN/ SARIMSAK
Soğan ve sarımsak buzdolabında saklandığında kuruyacaktır ve tadını, dokusunu kaybedecektir. Ancak dilimlenmiş bir şekilde bir kap içerisinde koyarsanız o zaman ilk tazeliğini koruyacaktır.
ÇİKOLATA
Soğuk ortan çikolatanın tadını ve yapısını bozar. O nedenle çikolatalar buzdolabında saklanmamalıdır.
KAHVE
Kahve soğuğu sevmez ve buzdolabında saklandığında tadını kaybeder.
MUZ
Muz buzdolabında saklandığında içerisinde yeniden üremeye başlayan bakterilere neden olabilirsiniz. Bu nedenle muz buzdolabında saklanmamalıdır.
SOSLAR
Ketçap, acı sos, hardal veya acı soslar buzdolabında saklandığında içerisinde bulunan şeker, tuz ve sirke içeriğini bozar ve tadını kaybetmesine neden olur.