Mutfaklar sürekli kullanılan alanlar olduğu için hijenik olmaları sağlığımız açısından önem arz ediyor. Yemek yaparken bütün aşamaların mutfakta gerçekleşiyor olması, düzenli olarak temiz tutulmasını zorlaştırdığı gibi gerekli de kılıyor. Mutfaktaki farklı alanlar için farklı temizlik yöntemleri bulunuyor ancak mümkün olduğunca bu alanları temizlerken doğal yöntemlerden yararlanmak yiyeceklerinizi kimyasala maruz bırakmamak adına dikkat edilmesi gereken etkenlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Öte yandan mutfağı temiz tuttuğunuz kadar mutfak araç gereçlerinin hijenine de dikkat etmeniz gerekiyor.
KESME TAHTALARI GERÇEKTEN TEMİZLENİYOR MU?
Mutfakta, ahşap olarak tercih ettiğiniz araç gereçleri yağ ve yemek kalıntılarından arındırmak sandığınız kadar basit olmayabilir. İşin uzmanları özellikle tahtadan yapılan kaşık, kesme tahtası gibi mutfak araç gereçlerinin bulaşık makinesine atılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, elde yıkamakta istenilen hijeni tam olarak ne yazık ki sağlayamıyor. Ancak bu eşyaları temizlemenin çok pratik ve etkili bir yolu var.
KESME TAHTASI NASIL TEMİZLENİR?
Kesme tahtası gün boyunca en çok kirlenen mutfak araçlarından biridir. Dolasıyla sürekli yıkamanız gereklidir ancak üzerindeki kalıntıların tamamiyle gittiğine emin olmak için şu yöntemi uygulayın. Sıcak suyun içerisine 1 kaşık kaya kaya tuzu ve bir kaşık limon suyu ekleyerek tahtayı içine ekleyin ve bir süre bu su da bekletin. Temiz sandığınız kesme tahtasında yüzeye çıkan yağ ve kalıntılara şaşıracaksınız. Kesme tahtanızı bu şekilde temizlemek hem ömrünü uzatacak hem de elde yıkamaya göre daha hijenik olmasını sağlayacaktır.