Öğrencilere 8 bin 500 TL ödeme yapılıyor

Öğrencilere 8 bin 500 TL ödeme yapılıyor

Devlet okullarında eğitim gören ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ilk 500 üniversiteye giren öğrencilere ödeme yapılıyor. İlkokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen destek ödemesi için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

İLKOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Öğrenciler için yeni bir destek ödemesi daha açıklandı. Öğrencilerin eğitim giderlerini karşılaması adına 8 bin 500 TL tutarında destek ödemesi veriliyor. Sosyal yardım ödemeleri kapsamında yer alan destek ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyor. Ekonomik olarak zorlu bir dönemde öğrencilerin yükünü hafifletmek için geliştirilen destek ödemesi belirli şartlar halinde yapılıyor.

Öğretmenleriçin''de yer alan habere göre, Öğrencilerin ders kitabı, kırtasiye malzemeler, üniforma, yemek, ulaşım, barınma ve daha birçok ihtiyacını gidermek adına destek ödemesi ön plana çıkıyor. Başvuru yapılması ve şartların yerine getirilmesi halinde tüm öğrencilerimiz bu destek ödemesinden faydalanabilir.

ÖĞRENCİLERE 8.500 TL ÖDEME YAPILACAK

Öğrencilere destek amaçlı başlatılan Başarı Teşvik Programı ile birlikte ödemeler öğrencilere yapılıyor. Ülkemizde sosyal yardım ödemelerinden faydalanan ailelerin öğrenci çocuklarına yönelik yapılan bir destek programı olarak yer alıyor.

Başarı Teşvik Programı''nda devlet okullarında eğitim gören ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan dünya üzerindeki ilk 500 üniversitesine girmeye hak kazanan öğrencilere veriliyor. Hak sahibi olan öğrencilere ve ailelerine Başarı Teşvik Programı kapsamında 8 bin 500 TL ödeme yapılıyor.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başarı Teşvik Programı için henüz bir başvuru tarihi paylaşılmadı. Başvuru tarihinin paylaşılması ile birlikte haberimiz güncellenecektir. Başarı Teşvik programı için gerekli olan şartlar ise şu şekilde;

Ailelerin sosyal yardım alma hakkına sahip olması gerekmektedir.

Öğrencilerin devlet okullarında eğitim görmesi gerekmektedir.

İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin sınıflarında dereceye girmiş olmaları gerekmektedir.

Dört yıllık örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarını kazanmış olmaları gerekmektedir.

YÖK tarafından belirlenen dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanmış olmaları gerekmektedir (bu durum, ilave başarı destekleri için geçerlidir).

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.