Opel'in sevilen modelinde fiyatlar 500 bin TL düştü

Opel'in sevilen modelinde fiyatlar 500 bin TL düştü

Opel’in sevilen elektrikli modelinde fiyatlar yaklaşık 500 bin TL aşağıya çekildi.

Dünyaca ünlü Alman otomotiv devi Opel, elektrikli minivan modellerinden biri olan Zafira Electric'i daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni bir karar aldı.

Almanya'da satışa sunulan ve fiyatı yaklaşık 15 bin Euro kadar düşürülen araç, bu indirim ile 47 bin Euro’dan 32 bin Euro’ya kadar düşmüş oldu.

Ready to Go: New Opel Zafira Electric Available to Order Now | Opel | Stellantis

Yeni Zafira Electric'in temel modeli, daha önceki versiyonlara göre çok daha uygun bir fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda. Ancak, bu uygun fiyatın karşılığında bazı standart donanımlardan feragat edildi.

Deri döşeme, elektrikli koltuk ayarları, sürgülü kapılar gibi konfor özellikleri artık ekstra ücret karşılığında alınabiliyorken, ayrıca daha küçük jantlar, sınırlı klima seçenekleri ve basit bir navigasyon sistemi gibi bazı değişiklikler bu modelde yer alıyor.

Opel lowers the price of the Zafira Electric by 15,000 euros - electrive.com

Opel, bu değişikliklerle daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeyi ve elektrikli araç pazarındaki rekabette daha güçlü bir konuma gelmeyi hedeflerken, bu hamle daha düşük bir başlangıç fiyatı, bütçe dostu bir elektrikli araç arayanları cezbediyor.

Ready to Go: New Opel Zafira Electric Available to Order Now | Opel | Stellantis

TÜRKİYE’DE DURUM NE?

Opel Zafira Electric henüz Türkiye'de satılmıyor. Opel’e ait Zafira modeli 2.0 dizel 180 hp gücündeki motor ve 8 ileri otomatik vites ile tek donanım seçeneği olan Ultimate XL olarak kampanyalı 1 milyon 674 bin 900 TL'ye satışa sunuluyor.

Ready to Go: New Opel Zafira Electric Available to Order Now | Opel | Stellantis

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Alman otomobil üreticisi Opel, Zafira Electric modelini Türkiye pazarına sokmayı hedefliyor. Eğer bu adım atılır ve Zafira Electric modeli Türkiye’de satışa sunulursa, tahmini olarak 1 milyon 200 bin TL civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.