ÖTV indirimi uygulanacak modeller belli oldu

ÖTV indirimi uygulanacak modeller belli oldu

ÖTV indirimi uygulanacak olan hibrit araçlardaki fiyatlar düşüşe geçmeye başladı. Türkiye'de mevcut 24 hibrit modeline ek olarak, yeni markaların da yakında Türkiye’deki otomotiv pazarına girmesini teşvik ediyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ÖTV indiriminin hibrit araçların fiyatlarının dibe çökeceğini açıkladı.

Ertemel, kısa süre önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemenin, emisyonu 25 gramın altında olan ve elektrikli menzili 70 kilometrenin üstünde bulunan plug-in hibrit araçları kapsadığını sözlerine ekledi.

Picture background

Ertemel’in açıklamalarının ışığında, bu kriterlere uyan araçların fiyatlarında ciddi oranda bir düşüş bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN O MODELLER

Türkiye piyasasında şu anda ÖTV indirimi kapsamına giren dört model mevcut. Bu modeller; BYD Seal, BMW X1, Skoda Kodiaq ve DS-9 Plug-In. Bahsi geçen bu modellerde ÖTV dilimleri önemli ölçüde düşürülmüş durumda.

Picture background

BYD Seal’in ÖTV oranı yüzde 80'den yüzde 30'a, BMW X1, Skoda Kodiaq ve DS-9 Plug-In modellerinin ÖTV oranları ise yüzde 80'den yüzde 60 seviyesine kadar gerilemiş durumda. Hayata geçirilen bu değişiklikler, araç fiyatlarında ciddi indirimlere yol açacak.

Picture background

ÇEŞİTLİLİK DAHA DA ARTACAK

ÖTV indirimi, Avrupa ve Çin menşeli yeni markaların Türkiye pazarına girişini teşvik ederken, BYD’nin Türkiye’deki yatırım kararının ardından, diğer Çin menşeli markaların da Türkiye’ye yatırım yapması konusunda teşvik ediyor. Bu teşvik sayesinde de ÖTV indirimli araçların çeşitliliğinin daha da artacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.