Osmangazi’de film günleri

Osmangazi’de film günleri

Osmangazi Belediyesi, Ekim ayında başlattığı Osmangazi Düşünce Atölyesi projesi kapsamında ‘Ölü Ozanlar Derneği’ filmini Osmangazililere gösterimini yaptı.

Osmangazi Belediyesi, Ekim ayında da her gün bir etkinlik yaparak ilçede sakinlerini kültür ve sanata doyuruyor. Osmangazi Düşünce Atölyesi çerçevesinde Emek Yetenek Evi’nde gösterime sunulan Ölü Ozanlar Derneği filmine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurgusal olarak 1959'da, muhafazakar Vermont yatılı okulu olan Welton Academy’de geçen film, öğrencilerine şiir öğretmesiyle ilham veren bir edebiyat öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Geleneksel değer yargılarına ve prensiplerine bağlı olarak eğitim veren Welton Akademisi’nde eğitim, 4 ilke üzerine inşa edilmiştir. Klasik eğitim anlayışını ve aşırı disiplini reddeden bir öğretmenin öğrencilerine özgürlüğü ve hayatı yaşamayı öğretmesi hakkında olan “Ölü Ozanlar Derneği” filmi izleyicileri gülümsetirken aynı zaman da iç geçirtmekte, felsefi cümleleri yazıp duvara asma isteği uyandırmakla birlikte izlenesi bir film olarak tavsiye edilmektedir. 2 saat süren filmin ardından katılımcılarla film hakkında kritik yapıldı.

Filmi izleyen katılımcılar ilçede sanat ve kültür faaliyetlerini önemsediği için ve böyle güzel etkinliklerde kendilerini buluşturduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.