Otomobil almaya giden neye uğradığını şaşırdı! Piyasada beklenmedik hamle

Otomobil almaya giden neye uğradığını şaşırdı! Piyasada beklenmedik hamle

İkinci el araç piyasasında beklenmedik bir hamle geldi. Araç almaya gidenler neye uğradığını şaşırdı.

İkinci el araç piyasasında satışlar artış gösterirken fiyatlarda düşüş sürüyor. 9 günlük bayram tatiline rağmen haziran ayı satışları beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

DÖRT ARAÇTAN BİRİ İNDİRİMDE

Satılan her dört araçtan birinin indirimde olduğu ve bu indirim oranının yüzde 6 seviyesinde olduğu belirlendi. Sektör temsilcileri, yıl sonunda satışların 1 milyon adedin üzerine çıkmasını öngörüyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

9 günlük bayram tatiline rağmen haziran ayı hızlı geçiyor. Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek Gümrük Vergisi düzenlemesi ve Avrupa’nın yeni Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) II standartlarının temmuz başında devreye girecek olması, haziran ayının pazar açısından oldukça yoğun geçmesine neden oldu.

aracdga.jpg

"HER DÖRT ARAÇTAN BİRİ İNDİRİMDE"

Haziran ayında pazarın 100-120 bin adet seviyesinde kapanacağını belirten veri şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Yıl başından beri devam eden kampanyalar haziran ayında daha da iddialı hale geldi. Haziran ayında satılan araçların yüzde 26’sı yani her dört araçtan biri indirimdeyken, ortalama indirim oranı yüzde 6 seviyesine ulaştı," dedi.

1 MİLYON ADEDİN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

7 Temmuz’a kadar markalar tarafından stoklardaki bazı araçların eritilmesi için düzenlenen kampanyaların haziran satışlarını artırdığını vurgulayan Yalçın, "Markaların stokları eritmek amacıyla 200-300 bin TL’ye varan indirimler yapması, tüketicileri showroomlara çekti.

Ayrıca, 8 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Çinli markalara yönelik yüzde 40 ek Gümrük Vergisi’nin etkileri haziran ayında net bir şekilde hissedildi. Çinli markaların 8 Temmuz sonrası fiyatlarının artacağı beklentisi tüketicilerde önemli bir yoğunluk oluşturdu. Bu faktörler göz önüne alındığında, pazarın yıl sonunda 1 milyon adedin üzerinde kapanacağını düşünüyoruz," tahmininde bulundu.

asrac.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.